Jeg vil ikke la deg føle deg alene

Sammen er våre stemmer sterkere. Sammen kan vi gå lenger. Sammen vil du ikke føle deg alene. Vi er alle ansvarlige for hva som skjer rundt oss.
Jeg vil ikke la deg føle deg alene
Adriana Díez

Skrevet og verifisert av psykologen Adriana Díez.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Dette brevet er til deg. Jeg vil at du skal vite at jeg ikke vil la deg føle deg alene lenger. Ingen vil gå forbi deg, du vil ikke lenger føle at du ikke blir satt pris på eller utnyttet. Jeg vil ikke la deg føle deg alene fordi du fortjener like mye som alle andre, kun fordi at du er du. Du fortjener alt fordi du er verdt det.

Kanskje ting ikke startet som du trodde de ville, eller kanskje alt ble vridd når du trodde at noe var i ferd med å endres. Eller kanskje du ville ha noe du ikke kunne få. Kanskje du ikke kunne se det som var åpenbart for alle andre. Kanskje du gråt og spurte etter hjelp og ingen lyttet.

Det spiller ingen rolle hvordan ting startet eller hva som skjedde. Du er her, og det er din tur. Hva vil du? Hvor skal du? Hva er målet ditt for i dag?

Jeg vil ikke la deg skjule ansiktet ditt lenger. Fra nå av vil du fokusere på deg selv fordi du er den viktigste. Jeg er her, men noen ganger glemmer du det. Jeg er ikke sikker på hvor mye eller hvor lite jeg kan gjøre, men jeg skal gjøre det. Jeg vil ikke la deg føle deg alene. Selv om jeg kanskje ikke kjenner deg, vet jeg at ordene mine kan helbrede deg.

Vet du hvorfor jeg vet alt dette? Fordi jeg er stemmen til alle. Fordi vi alle kan gjøre det. Hver og en av oss kan gjøre vår del og hjelpe på hvilken som helst måte vi kan.

En kvinne som ikke lar sin venn føle seg alene.

Vi er alle sammen med deg, nå vil du aldri føle deg alene

Jeg skriver også dette brevet til meg selv. Jeg har vært der du er nå, og jeg har også følt meg alene. Eller kanskje jeg skriver til mitt fremtidige selv, kanskje jeg vil føle meg forlatt og ensom senere. Dette brevet skal minne deg og meg om ikke å være redde.

Jeg vil ikke la dem stoppe deg, skade din stolthet og heller ikke rive din egen kjærlighet i stykker. Du vil bli beskyttet mot de som håper å ødelegge drømmene dine, jage deg og slå angst i hjertet ditt. Jeg vil ikke la dette skje med deg eller noen andre rundt meg.

Du vil ikke føle deg alene, og du trenger ikke å leve med frykt. Jeg vil være der for å hjelpe deg med å finne din indre stemme, for å oppmuntre deg når du føler deg nede. Selv om jeg bare kan hjelpe deg med mine ord, bruker jeg dem til å motivere deg til å fortsette, reise deg opp og gå videre.

“Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.”

Ronald Reagan

Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe deg. Du bør vite at du ikke er alene. Alle og enhver kan hjelpe. Dessuten, hvis vi alle jobber sammen, blir vi sterkere, større og kraftigere. Vi kan møte det som kommer sammen og se frykt og smerte i øynene og si at vi er her og ikke går noe sted.

En gul blomst i noens hånd.

Kjenner du til tilskuereffekten?

I 1964 ble Kitty Genovese drept i døråpningen hennes. Det tok en og en halv time for morderen å drepe henne, og noen av naboene hennes opplevde forbrytelsen. Noen kilder sier at 38 av naboene hennes var hjemme, men ingen av dem ringte politiet og andre ventet for lenge med å gjøre det. Hvordan kunne dette skje? Finnes det noen form for forklaring på denne menneskelige atferden?

Faktisk kalles dette psykologiske fenomenet tilskuereffekten. Det hevder at den hjelpen vi gir er omvendt proporsjonal med antall mennesker som er vitner til det som skjer. Med andre ord, jo flere folk som er involvert i en gitt situasjon, jo mer sannsynlig er det at det vil ta dem lengre tid å by på eller be om hjelp.

Senere studier har bekreftet denne effekten. Hjelpen er tregere til å komme når det er flere mennesker til stede. Dette konseptet er også kjent som ansvarlig diffusjon.

Det er en av grunnene til at det er godt å vite at vi er alle viktige, at vår hjelp betyr noe. Du kan ikke bare stå der og vente på at andre skal handle. Vi er alle ansvarlige for hva som skjer, og hver og en av oss har muligheten til å gjøre noe med det. Du er kanskje bare i stand til å gi et lite bidrag, men det er bedre enn ingenting.

Jeg vil ikke la deg føle deg alene

Ingen kan forandre fortiden, men jeg forteller deg at jeg er her nå, og at du kan stole på meg. Jeg vil aldri la deg føle deg alene eller gi opp. Du vil aldri føle deg forlatt, og du vil aldri bli en ny historie på nyhetene. Jeg vil ikke la det skje. La oss bli sterke sammen slik at ingen av oss noen gang vil føle oss alene igjen.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.