Å være forberedt er halve kampen

Å være forberedt er halve kampen

Siste oppdatering: 03 desember, 2017

Hver gang jeg har behov for å ta en viktig avgjørelse, stopper jeg opp et øyeblikk, inhalerer all den luften jeg klarer, og hører på hjertet mitt helt til det føles som om jeg er forberedt.

Jeg gjør ikke dette bare når jeg skal ta avgjørelse, jeg gjør det også ved brå endringer som snur opp ned på alt, og etterlater oss desorienterte og i uorden. For meg, er det å være forberedt en prosess som tillater meg å finne emosjonell balanse.

Å være forberedt er halve kampen: Fokuser på slutten av det å nå målet

Noen avgjørelser eller livsendringer markerer et radikalt vendepunkt fra alt i fortiden, og andre kommer til å avgjøre nåtiden og fremtiden vår. Normalt sett, når det gjelder brå endringer, kan vi ikke tillate oss selv den marginen for forberedelse i forkant for å kunne håndtere endringene på den best måten som er mulig. Vi kan imidlertid forsøke å nærme oss dem fra den mest objektive plassen mulig, og forberede oss selv for den fasen der vi må trene oss på å akseptere.

Jente tenker

Kanskje dette forsøket på å være objektiv mot noe som undertrykker oss fra innsiden, og ikke tillater oss å se klart, også vil være et av de vanskeligste målene å oppnå. På den andre siden er det et av de mest effektive og tilfredsstillende målene å nå.

Vi er heldige hvis vi får bruke litt tid på å diskutere mulighetene, tenke over konsekvensene og på å ta ansvar

Du vet at du har motet inne i deg

Selvfølgelig, for å ha kommet dit jeg er nå, har jeg måttet gjøre tingene vi snakker om mange ganger, og de fleste gangene var det slett ikke enkelt. Men ingen har sagt at det kom til å være enkelt. Fordi, det skal sies, at alt som er verdt noe i våre liv, har vi måttet erverve ved en stor personlig innsats.

Jeg har lært det, at hvis jeg tror at jeg kan, så kan jeg; Jeg vet mer enn jeg noen sinne har kunnet forestille meg at jeg har den styrken jeg bestemmer meg for å ha; det er ingen vekt som kan legges på mine skuldre som jeg ikke kan bære, hvis jeg har bestemt meg for det.

Det viser seg at den vanligste følelsen vi har når vi står foran en endring, er frykt. Frykt tar over våre sinn, og det er viktig at vi står opp mot den. Frykt stopper oss når vi er nære stupet, og det er da motet vårt må trå til.

Vi har alle sammen mot, på samme måte som vi har frykt. Vi må bare våge å være modigere enn det situasjonen krever av oss, og når dette skjer, kommer vi til å være forberedt. Halve kampen er allerede vunnet.

Kraften er med deg

Resultatet er ved enden

Når du har halve seieren i dine hender gjennom å ha forberedt deg, avhenger den fulle seieren av hvilke resultat avgjørelsen din fører til.

Hvis det var et brudd fra fortiden, har du vunnet: å være forberedt og å puste er en del av det å overvinne og akseptere.

Hvis det var et valg, kan det gå feil; men hvis det går galt, må du ikke bli motløs eller deprimert. Det er ikke alt som avhenger av din innsats. 

På den andre siden; Hvis du tok feil, er det greit: å feile er menneskelig, og menneskelig er jo det du er. Den eneste tingen du kan kontrollere, er innstillingen din og din evne til å akseptere og forandre deg selv.

Du er bevisst på hva som skjer med deg og hva som kan skje med deg, og å forberede deg selv på det, er det første steget mot å kunne klare å si: Jeg var kapabel til det, jeg gjorde det, eller j eg kom meg over det. Resultatet er ofte den minst viktige delen av denne prosessen.

“Vår belønning ligger i innsatsen, ikke i resultatet. Full innsats, er full seier.”

Mahatma Gandhi


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.