Det som må skje, vil skje

Det som må skje, vil skje

Siste oppdatering: 12 oktober, 2017

I dag har jeg bestemt at jeg skal gi hjertet mitt en pause og la ting skje naturlig, slik at det som må vokse, vil vokse. Kanskje det er på tide å slutte å holde tilbake følelsene mine, og i stedet la dem oppstå og ta form spontant uten at jeg frykter eller sensurerer dem. Jeg antar at jeg må gi meg selv sjansen til å slutte å tvinge ting og slutte å svømme mot strømmen.

Det har vært tider da jeg har jaget etter erfaringer som ikke ble skapt for meg, men i stedet for å frigjøre meg fra dem, håpet jeg at de ville gå slik jeg ønsket at de skulle. Jeg har glemt de bivirkningene som kommer med å forsøke å tvinge omstendighetene til å tilpasse seg meg, med å prøve å passe dem inn i steder de ikke tilhører, og jeg har forårsaket mye skade.

Så nå, hvis noe må komme, la det komme. Jeg står med dørene åpne og føttene mine fast på bakken, men uten lenker. Fordi lenker er aldri gode, spesielt de usynlige som du setter på deg selv og glemmer hvor du gjemte nøkkelen. Jeg sier farvel til hemming, frykt, trykk, kulde, panikk og overdreven kontroll.

“Uansett hvem som må komme, la dem komme. Uansett hvem som må gå, la dem gå. Uansett hva som må skade, la det skade. Uansett hva som må skje, la det skje.”

-Mario Benedetti-

Å tvinge situasjoner: bivirkningene

Mesteparten av tiden, når jeg tror jeg har mine følelser under kontroll, tar jeg vanligvis feil. Dette er fordi jeg er for forsiktig med mine følelser, noe som får meg til å prøve å tvinge situasjoner og miste kontrollen helt. Å dempe, nekte for, gjemme eller undertrykke dine følelser i stedet for å la dem vokse, forhindrer deg i å lytte til og bli bedre kjent med deg selv.

Kvinne med blomster i ansiktet

Jeg har lagt merke til hvordan jeg noen ganger enten vil stoppe tiden eller få den til å gå raskere, for å løpe av gårde bare for å angre på det senere, for å nekte meg selv oppriktighet mens jeg ser etter det i andre mennesker. Og jeg er klar over at jeg har gått glipp av muligheter. Jeg har latt biler og tog gå forbi, som kunne ha tatt meg med nærmere lykken.

Å tvinge ting skaper alltid en tilstand av ubehag og misnøye som gjemmer seg i deg og forvandler seg til negativ energi. Hvis du prøver å gjøre dette, betaler du en høy pris for det, fordi negativiteten du føler inne i deg kan utvikle seg til fysisk og mental utmattelse. Å undertrykke følelsene dine hindrer dem ikke i å finne en annen utgang eller å forvandle seg til en slags sykdom.

Nøkkelen til å la ting skje naturlig

Nå har jeg innsett at når du frigjør deg selv fra forventninger og lar ting skje slik de må, er dette når alt begynner å passe sammen. Veggene brytes ned og ting begynner å skje naturlig.

“Jeg har ikke noe mer enn en håndfull av kyss, og en hær av kjærtegn
uten en grunn til å invadere deg,
men jeg har sett hele byer
kollapse over smil som er mye mindre vakre enn dine,
så fortsett, bland kortene igjen
fordi vi skal fortsette å spille akkurat her.”

-Pablo Benavente-

Det handler om å vente og å ikke ta forhastede beslutninger om det uventede, slik at du kan dra nytte av tiden så mye du kan. Det handler også om å ikke forhaste seg for ting som ikke har skjedd ennå, om å la fremtiden utvikle seg i harmoni uten å forsøke å unngå den eller endre den før den i det hele tatt har skjedd.

Blomster og dyr i kvinnes hår

Hvordan kan du gjøre det?

Den første tingen å huske på er at det å la ting flyte naturlig, ikke er det samme som å ikke gjøre en innsats eller å ikke gjøre noe. Snarere er det å være klar over at det er mange ting du ikke kan kontrollere. Forstå dette, slik at du kan slutte å krasje mot den samme veggen igjen og igjen. Livet vil alltid endres og være uforutsigbart, og det drar dine planer, dine prosjekter og til og med deg sammen med det.

Du må huske at alt er midlertidig, og at selv tid tar tid. Å ha det travelt, å være besatt over, og å kreve for mye av det kan vende seg mot deg. Du må være tålmodig, slik at det som vil skje, må skje – når du har bestemt deg for å vente på det.

“Å rote det til. Det er det som skaper en person. Det er slik vi lærer, slik vi finner glede. Og de tingene du ikke planlegger, er ting du aldri ser at kommer.”

-Grey’s Anatomy (TV-serie)-


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.