Brev til mitt fremtidige selv

Brev til mitt fremtidige selv
Adriana Díez

Skrevet og verifisert av psykologen Adriana Díez.

Siste oppdatering: 16 oktober, 2022

Jeg skriver dette brevet til mitt fremtidige selv fordi jeg ikke vil at minnet om disse følelsene skal forsvinne med tiden. Når mitt fremtidige selv har hatt mange opplevelser, vil jeg at hun skal ta dette brevet og stoppe opp og tenke. Hvis vi ikke vet hvor vi kommer fra eller hvem vi var, hvordan er det mulig å vite hvor vi skal eller hva vi vil?

Jeg vil bare at mitt fremtidige selv skal trekke pusten, stoppe opp og reflektere …

Brev til mitt fremtidige selv – jeg vil ikke at du skal glemme

Kjære meg selv, jeg vil ikke at du skal glemme alle de tingene som gjør deg glad i dag. Derfor skriver jeg til deg. Dette brevet er en projeksjon i det uendelige, og jeg håper at du går og legger deg hver kveld med et smil. Enten det er på grunn av vennene du har, eller arbeidet du gjør, eller det sosiale livet du har. Kanskje det er at du alltid kjemper for det du vil, eller dine hobbyer gjør deg glad. Jeg håper forresten at du ikke har gitt dem opp. Eller hvis du har det, at du har funnet enda bedre erstattere.

Jente skriver til fremtidig selv

Jeg er sikker på at når du leser dette brevet, vil det være en lykkelig opplevelse å ta denne nostalgireisen. Det er flott! Fortsett med det. Ikke la tidens gang endre følelsene eller uttrykket i ansiktet ditt. Jeg ønsker at du, fremtidige selv, ikke mister deg selv i bitre fristelser eller krymper i møte med vanskeligheter.

Fremtidige selv, i dette brevet vil jeg fortelle deg drømmene jeg har, de forhåpningene som vekker meg opp og motiverer meg hver dag. Når du leser dette, se om du har fått det du ønsket deg. Hvis du ikke har det, vær smart. Gi videre og fortsett å prøve hvis din styrke og overbevisning tillater deg det. Ellers vær fornøyd med det du har lært. Husk at en opplevelse bare blir en fiasko hvis vi prøver å slette den og avvise muligheten den tilbød til å lære oss noe.

Kjære selv …

Jeg vil ikke glemme alt jeg føler i dag, og jeg vil ikke at du skal glemme det heller. Dette brevet er nøkkelen til å huske. Jeg skriver til deg i en lykkelig tid (det er ikke bare melankoli som inspirerer mine ord.) Ikke glem dine verktøy og alt som har fått deg til dette punktet. Få mest mulig ut av din entusiasme og gode vilje, men ikke misbruk det. Hvis du misbruker det, betyr det at du gjør noe som ikke oppfyller deg. Bli inspirert, og fortsett. Og husk, mange av skyene som kaster skygger i horisonten, er ikke ekte.

Ikke glem at prosjekter trenger tid, folk trenger tid, arbeid trenger tid. Heldigvis er du den som kontrollerer din tid, og ikke omvendt (i motsetning til populær overbevisning). Ei din tid og gi den mening. Ikke la den bare passere. Historien er fylt av øyeblikk som disse.

I dette brevet finner du eventyrene du har levd, de tingene som gjør deg stolt av hvem du er i dag. Fremfor alt finner du det som gjør deg spesiell og annerledes. Du er unik, og jeg vil at du skal fortsette å være på den måten. Hvis du ikke er det og du ikke smiler akkurat nå, stopp opp og tenk på hva du vil og hvor du skal. Ikke la det å bli eldre kvele jenta i deg. Jeg skriver til henne i dag også.

Hånd som holder blomster

Fremtidige selv, jeg vil at du skal …

Jeg vil at du, fremtidige selv, ikke skal glemme dine røtter. Derfor skriver jeg til deg. Husk alt som kom før. Ikke bare verdsett de ved din side som tar denne reisen med deg. Nyt dem! Hvis du tenker på noen du mistet kontakt med som pleide å være en del av livet ditt, ring dem! Fortell dem at du setter pris på stedet de har i minnet og smilet ditt.

I dette brevet til mitt fremtidige selv lever hele min essens med ønsker og håp. Her er min vilje til å fortsette, mitt ønske om å fortsette å lære. Jeg vil ikke at de skal gå seg vill underveis. Hvis de har gjort det, prøv å finne dem igjen. Ikke la vinden bestemme hva din skjebne vil være.

Jeg håper at du, fremtidige selv har vært i stand til å vokse og tilpasse deg uten å miste deg selv underveis. Jeg vil skrive et annet brev til mitt fremtidige selv. Å vise henne at det virkelig er drømmer som er verdt å kjempe for. Enten de er forestilt, planlagt, levd, eller ennå ikke materialisert. Lev!


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Mathers, N. (2016). Compassion and the science of kindness: Harvard Davis Lecture 2015. British Journal of General Practice66(648), e525-e527.
  • Sansone, R. A., & Sansone, L. A. (2010). Gratitude and well being: the benefits of appreciation. Psychiatry (Edgmont)7(11), 18.

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.