Jeg vil ikke lenger være perfekt

Å ville være perfekt er en feil. Vi er alle bare mennesker.
Jeg vil ikke lenger være perfekt
Gema Sánchez Cuevas

Vurdert og godkjent av psykologen Gema Sánchez Cuevas.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Fra nå av kommer jeg til å kreve mindre av meg selv og mindre av andre. Jeg vil gjøre feil, uten frykt og anger. Det som er gjort er gjort, og selv om jeg tidligere tok visse feil beslutninger, gjorde jeg det fordi jeg virkelig trodde de var de beste valgene å ta på den tiden.

Jeg ønsker å være ufullkommen, ikke kreve så mye av meg selv eller fra andre, og erkjenne at vi alle har feil. Jeg vil ikke føle meg skyldig og bære nag til andre, siden jeg vet at dette bare forårsaker meg smerte.

Jeg vil eie mine avgjørelser og ikke alltid være avhengig av godkjenning fra andre. Jeg vil selvfølgelig lytte til dem og deres råd så lenge de er gitt i god tro, men jeg skal sørge for at jeg alltid har det siste ordet.

“Ikke kast bort tid på å sørge over tidligere feil, lær av dem og gå videre.”

– Anonym –

Jeg vil ikke lenger være perfekt

Jeg vil ikke fortsette å lure meg selv. Fordi til syvende og sist vet jeg innerst inne hva som virkelig er bra for meg. For eksempel, hvis noen forteller meg at strikkhopp er den beste opplevelsen noensinne, og at jeg burde prøve det og slutte å være feig, betyr ikke det at jeg kommer til å gjøre det. Jeg gjør det bare hvis jeg vil.

mann som åpner dører

Jeg har ikke tenkt å sammenligne meg med noen, og heller ikke gjøre det andre gjør, eller være misunnelig på prestasjonene deres. Jeg vil heller ikke skryte av mine triumfer. Jeg vil bare fortsette på min vei, være stolt over mine suksesser og mine feil. Jeg ønsker ikke lenger å være perfekt for meg selv eller for andre.

Derfor skal jeg ta de avgjørelsene jeg mener er riktige, og hvis jeg tar feil, vil jeg vende bladet og begynne på nytt. For det er livets spill. Noen ganger har vi rett og noen ganger tar vi feil.

Jeg vil alltid prøve å gjøre ting uten å skade noen, men hvis jeg tar feil, hvis jeg sårer noens følelser, vil jeg be om tilgivelse og jeg vil også tilgi meg selv

Jeg vil ikke være perfekt

Vi er alle ufullkomne. Vi gjør alle feil fordi det er menneskelig å gjøre feil. Av denne grunn senker jeg listen. Jeg vil ikke legge mer press på meg selv. Jeg vil ikke fortsette å være det perfekte barnet som alle elsket og roste. Nå kan den som vil ha meg godta meg med både mine dyder og mine mange feil.

Jeg skal forbli rolig med meg selv og slutte å tynge meg selv og plage meg selv med feilene jeg har gjort.

Endelig har jeg ikke lenger noen interesse for å være perfekt. Jeg vil lære å være litt overbærende med meg selv. Jeg vet at det vil bli vanskelig fordi jeg alltid har krevd for mye av meg selv, men jeg er villig og ivrig, ivrig etter å prøve, og det er derfor jeg er glad i dag.

Noen tips til perfeksjonister

kvinne med liljer

Lær å elske deg selv. Du kan være selvkritisk med deg selv, men uten å ødelegge deg selv. Du lærer mye av feilene dine, de er grunnlaget for læringen din.

Hvis du gjør en feil, tenk på angsten det forårsaker deg. Ta vare på sinnet og kroppen din. Du kan for eksempel utføre meditasjon, avslapning eller en annen aktivitet som hjelper deg å koble fra. Husk at du ikke liker å se dine kjære ha det vondt, og din viktigste kjære bør alltid være deg.

Ordtaket som hevder at du lærer av dine feil er riktig. De hjelper deg å forbedre deg og vokse.

Se deg rundt, er andre perfekte? Nei, det er de ikke, så hvorfor skulle du være det? Ikke vær redd for at de på grunn av feilene dine vil elske deg mindre. De som elsker deg, elsker deg for deg, hele pakken.

“Når du gjentar en feil, er det ikke en feil lenger: Det er en avgjørelse.”

– Paulo Coelho –


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.