Se bak refleksjonen din i speilet for å elske deg selv

Se bak refleksjonen din i speilet for å elske deg selv
Lorena Vara González

Skrevet og verifisert av psykologen Lorena Vara González.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Vet du hvordan du kan elske deg selv?

Jeg vil elske meg selv slik jeg er, så i dag satt jeg foran speilet for å snakke med speilbildet mitt, for å godta at jeg ikke er perfekt. Å se bortenfor mitt fysiske utseende for første gang og forstå hvem jeg virkelig er – et resultat av alle opplevelsene jeg har gått gjennom.

I dag lærte jeg at liv reflekteres på huden. Selv om de sier at øynene er sjelens speil, er de også døren til håp. Men noen ganger er det vanskelig å se inn i speilet og se bortenfor utseendet ditt, å se at vi ikke bare er laget av kjøtt og blod, men også erfaringer, håp og drømmer.

Rynker reflekterer bekymringer rundt øynene dine og latter rundt munnen. De reflekterer ordene som er usagt i tillegg til de vi buste ut med og angret senere. De er en del av oss, en del som viser verden hvem vi er.

Det kan være ganske vanskelig å se inn i sjelen din og elske deg selv når du ser inn i speilet. Vi har en tendens til å gjøre dette når vi angrer fortiden i stedet for å se framover mot framtiden, når vi klamrer oss til det vi har mistet i stedet for å verdsette det vi har oppnådd, når vi prøver å skape et perfekt utseende, som porselen, som om vi er livløse dukker uten noen livserfaring.

Forvridd speilbilde av en kvinne

Lær av fortiden så du kan elske deg selv

Men vi er mer enn vårt ytre. Vi er fortiden vår, og den vises på huden vår. Fortiden viser oss hvor vi kommer fra, men den bestemmer ikke hvor vi er på vei. Det er vi som velger hvor vi skal ta våre neste skritt.

Men, det er viktig å lære fra fortiden, uten å klamre seg til den. Fortiden er en del av hvem vi er, men den definerer ikke hva vi kan bli. Den er steinene som danner fundamentet vårt, men ikke det som er på innsiden.

Husk at vi ikke bare er en refleksjon av fortiden; vi er også det vi kjemper for å bli i morgen. Vi må respektere fortiden vår og lære fra våre feil, men ikke la den bestemme hvert skritt vi tar.

Kvinne med utydelig speilbilde

Å elske deg selv: Framtiden er en refleksjon av det som kan bli

Mens jeg lyttet til speilbildet mitt, snakket fryktløst om framtiden som jeg ønsket å se i speilet, forsto jeg at viljen til å kjempe for det jeg virkelig vil ha er mer verdifull enn feilene jeg gjorde i fortiden. Du trenger ikke alltid å se virkeligheten slik den faktisk er, men hva du kan oppnå dersom du gjør det du setter deg fore å gjøre.

Det tar tid å bygge den framtiden du ønsker deg, men du kan bare gjøre det dersom du er tålmodig og ikke gir opp, uansett hvor langt vekk målene dine virker akkurat nå. Det er en dyd å holde ut når du møter motstand, og en god egenskap å lære fra dine feil, og et tegn på intelligens å slippe taket i steinene du snublet i.

I dag satt jeg foran speilet for å snakke med speilbildet mitt, og jeg forsto at jeg er alt det jeg har gjennomlevd, og jeg vil være alt som jeg ønsker å være. Det ligger i mine hender å slåss for drømmene mine og lære fra feilene mine og å elske meg selv. Når alt kommer til alt, er drømmene våre innen rekkevidde dersom vi kjenner mer av oss selv enn det bildet vi projiserer. Ingen er perfekte, men vi er klokelig uperfekte.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.