Kjære jente i den grønne badedrakten

Kjære jente i den grønne badedrakten

Siste oppdatering: 02 oktober, 2017

“Kjære jente i den grønne badedrakten” er det virale brevet som forteller oss at det ikke spiller noen rolle hvordan vi er. Det gjør ingen forskjell om vi er karakterisert av å være smart, kreativ, intelligent, kulturell, omsorgsfull, utholdende eller hardtarbeidende. Det viktigste er å se pen, attraktiv og moderne ut.

Det er derfor vi gjemmer oss. Det er derfor vi skjuler merkene til livet vårt, strekkmerker, våre ekstra kilo eller vår beinete ramme. Det er derfor vi er kreative med våre t-skjorter og ønsker å se “finere” ut og å bruke Photoshop på vår virkelighet.

Jessica Gómez har reflektert dette perfekt i brevet sitt “Kjære jente i den grønne badedrakten”, en tekst som vi bringer til deg her som en invitasjon til å reflektere og å være din sunne indre stemme for deg og barna dine.

kvinne i badekar med blomster

Det virale brevet, “Kjære jente i den grønne badedrakten”

Kjære jente i den grønne badedrakten:

Jeg er kvinnen som ligger på håndkleet ved siden av deg. Hun som kom med en liten gutt og jente.

Først og fremst vil jeg fortelle deg at jeg har en veldig fin tid med deg og din vennegruppe i løpet av denne lille tiden hvor våre mellomrom berører hverandre og smilene dine, din transcendentale samtale og musikken som kommer fra stereoanlegget ditt, invaderer min luft.

Du vet? Jeg frikte ut litt da jeg skjønte at jeg ikke vet når jeg gikk fra mitt liv der jeg var der du er nå, til å være her hvor jeg er nå: fra å være jenta til å være “damen ved siden av henne”, fra å være den som går ut med venner til den som går ut med barna sine.

Men jeg skriver ikke til deg om noe av det. Jeg skriver deg fordi jeg vil fortelle deg at jeg har lagt merke til deg. Jeg har sett deg, og jeg kunne ikke annet enn å se deg.

Jeg så at du var den siste som tok av deg klærne dine. Jeg så deg at du skiftet bak gruppen, i skjul, og tok av t-skjorten din da du trodde at ingen så på deg. Men jeg så deg. Jeg så ikke på deg, men jeg så deg.

Jeg så deg ta på deg håndkleet i en nøyaktig posisjon, mens du dekte magen med armene dine.

Jeg så at du la håret ditt bak øret og at du bøyde hodet for å nå det, kanskje for å ikke bevege armene dine fra din uformelle, men ekstremt velegnede posisjon.

kvinne med sloyfe i haret

Jeg så deg stå opp for å gå i vannet og svelge nervøst fordi du måtte vente der, stående, utsatt, på din venn, og du måtte igjen bruke armene som et sjal for å dekke deg selv: dine strekkmerker, din løse hud, dine cellulitter.

Jeg så at du tenkte over det faktum at du ikke kunne dekke alt på en gang mens du flyttet deg vekk fra gruppen din, like i skjul som du gjorde i begynnelsen da du tok av deg t-skjorten din.

Jeg vet ikke om din misnøye med deg selv hadde noe å gjøre med det faktum at vennen du ventet på, spredte sin lange mane over en rygg som bare manglet noen Victoria’s Secret-vinger. Og hele tiden var du der og stirret på bakken. Du lette etter et gjemmested i deg selv, fra deg selv.

Og jeg vil gjerne kunne fortelle deg så mange ting, kjære jente i den grønne badedrakten … Kanskje fordi at før jeg var kvinnen som kom hit sammen med barna mine, var jeg der, på håndkleet ditt.

Jeg vil gjerne kunne fortelle deg at jeg virkelig har vært på håndkleet ditt og vennen din sitt. Jeg har vært deg og jeg har vært henne. Og nå er jeg ingen av dere – eller kanskje jeg fortsatt er begge – så hvis jeg kunne gå tilbake i tid, ville jeg bare velge å nyte ting i stedet for å bekymre meg om – eller skryte over – ting som hvilken av de to håndklærne, ditt eller hennes, jeg foretrekker å være på.

jente grater pa knaerne sine

Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle deg at jeg har sett at du bærer en bok i vesken din, og at uansett hvilken mage du har når du er seksten, vil den sannsynligvis miste glattheten sin lenge før du mister hodet.

Jeg vil gjerne kunne fortelle deg at du har et dyrebart smil, og at det er synd at du er så opptatt av å skjule deg selv at det ikke er noe tid igjen til å smile.

Jeg vil gjerne kunne fortelle deg at kroppen du synes å være skamfull over, er vakker fordi du er ung. Ja, den er vakker for at den er i live! Fordi den er pakken og transporten av personen du egentlig er og er i stand til å følge deg i alt du gjør.

Jeg vil gjerne fortelle deg at jeg skulle ønske du kunne se deg selv med øynene til en tretti år gammel kvinne fordi kanskje du ville innse hvor mye du fortjener å bli elsket, inkludert av deg selv.

Jeg vil gjerne kunne fortelle deg at den personen som virkelig vil elske deg en dag, ikke vil elske den personen du er til tross for kroppen din, men vil elske kroppen din: hver kurve, hver fordypning, hver linje, hver fregne. De vil elske kartet, som er unikt og verdifullt, som kroppen din tegner, og hvis de ikke gjør det, hvis de ikke elsker deg på den måten, fortjener de ikke at du elsker dem tilbake.

lek pa stranden

Jeg vil gjerne fortelle deg at – tro meg, tro meg, tro meg – du er perfekt slik du er: enestående i din ufullkommenhet.

Men hva skal jeg fortelle deg hvis jeg bare er kvinnen ved siden av deg?

Men du vet hva? Jeg kom hit med datteren min. Hun er den jenta i den rosa badedrakten, den som leker i elva og dekker seg selv i sand. I dag har hennes eneste bekymring i verden vært om vannet har vært veldig kaldt.

Jeg kan ikke fortelle deg noe, kjære jente i den grønne badedrakten …

Men jeg skal fortelle henne alt, ALT.

Og jeg vil fortelle min sønn alt, ALT, også.

Fordi dette er hvordan vi alle fortjener å bli elsket.

Og slik vi alle burde elske.

jente i luftballong av blomster

Det er et annet liv forbi speilet og anti-cellulittkremer

Vårt velvære blir truet når vi løper bort fra å se på oss selv, fra å utforske og gjenkjenne oss selv i vår egen kropp, vår egen figur som kvinner. Vi er ikke hva en anti-cellulittkrem ​​gjør for oss. Vi er oss selv, vi elsker og kjenner hver centimeter av kroppen vår, vi forstår årsaken til at det finnes cellulitter der eller hvorfor våre eggstokker driver krig mot oss.

Vi er ikke trygge fra oss selv hvis vi hver gang vi ser på oss selv i speilet, skjenner på oss selv for fettet på lårene våre, for de hårene som stikker ut, for mangelen på kurver, for cellulitter eller for rynker. Vi må skape en trygg plass inni oss for kroppen vår, i stedet for å straffe og ydmyke den.

Vi er mye mer enn det vi tror vi er. Personen i oss inneholder mye mer enn vår intelligens noensinne kan forstå.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.