Eventyret det er å flytte

Å flytte er det virkelige utgangspunktet mot et nytt , men også en potensiell kilde til stress. I denne artikkelen forteller jeg deg hvordan jeg selv har opplevd, ikke mer og ikke mindre enn 5 flyttinger.
Eventyret det er å flytte

Siste oppdatering: 22 februar, 2023

Å flytte er en dør til et nytt liv. Det er muligheten til å ta en pause fra ditt tidligere liv og starte det på nytt. Handlingen av å flytte er en tilbakestillingsknapp som, når du trykker på den, tar deg til fremtiden. Men ingen sa noen gang at flytting var enkelt og morsomt. Det er en prosess av å pakke, transportere og flytte dine personlige eiendeler som er langt fra enkel.

Paradoksalt nok, når du flytter, forstyrrer du huset ditt, livet ditt og tålmodigheten din. I mitt liv har jeg flyttet fem ganger. Så jeg kan trygt si at jeg har litt erfaring med å flytte. Til tross for dette, fyller hvert nytt trekk meg fortsatt med håp. Når det er sagt, betyr mine tidligere erfaringer at jeg nå vet hvordan jeg skal moderere forventningene mine.

Person som åpner sitt nye hus
Når jeg flytter igjen vil jeg være mer bevisst på prosessen og forventningene mine vil være mer realistiske.

Tilbakestill-knapp: på vei til fremtiden

Å flytte er kult. Eller rettere sagt, ideen om at du bygger i tankene dine om hva det vil si å flytte er kult. La oss innse det, vi romantiserer flytting. Vi gjør dette fordi vi vet at endring er bra. Det er viktig å lære hvordan man avslutter visse stadier.

«Alt endres, alt skjer, alt gjenoppfinner seg selv.»

– Alicia Escaño –

Å flytte innebærer å regenerere et helt univers av relasjoner.

Kasser, mange kasser

Ofte er mengden søppel, eiendeler og gjenstander som vi klarer å samle opp utrolig. Hver gang jeg flytter, går jeg til Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) og dykker ned i de diagnostiske kriteriene for samlemani. Noen ganger overbeviser jeg til og med meg selv om at jeg oppfyller diagnosekriteriene!

Hvis du tror du bare har noen få eiendeler, vil du sannsynligvis ombestemme deg når du flytter. Hver gang jeg har flyttet har jeg trengt mange kasser og uendelige mengder tape. Sannheten er at selv om du kanskje tror du bare har noen få ting, ser det ut til at de har multiplisert seg når du samler dem opp og ser dem alle sammen. Og du må pakke dem alle i kasser.

Søppelposer

Når du pakker ned dine personlige eiendeler, er det sannsynlig at du finner noen gjenstander du ikke lenger vil ha.

Husk å resirkulere! Planeten vil takke deg.

Du vil sannsynligvis finne noen ubrukelige gjenstander. For eksempel kvitteringer fra måneder tilbake eller skoesker som du ikke bruker lenger. Hva med den veldig gamle skjorten som du til dags dato har utsatt å kaste? Alle de tingene som tidligere var skjult og usynlig er nå avslørt.

Det positive med å flytte er at du skaper rom for mange nye ting og minner. Husk at livet er forandring og bevegelse. Prosessen med å skille det du skal kaste fra det du skal beholde, legge det i en pose og resirkulere det, tar imidlertid tid.

Til å begynne med var all pakking og kasting vanskelig for meg å planlegge. Men over tid har jeg lært at ved å akseptere at det bare må gjøres, reduserer jeg stressnivået.

Transport

Har du en varebil? Hvis ikke, kanskje noen du kjenner har det og kan låne den til deg. Tross alt, har du plutselig husket at du bare har én bil og den har et lite bagasjerom. Alarmklokkene begynner å ringe i hodet ditt. Hvordan skal du ta med deg alt du har pakket til ditt nye hjem?

I utgangspunktet er det tre metoder hvis du vil gjøre jobben selv:

  • Du ringer et familiemedlem og foreslår en plan. Fortell dem for eksempel at du vil spandere middag på dem hvis de låner deg varebilen sin. Noen ganger fungerer det.
  • Du leier en varebil. De kan leies på timebasis eller per dag og er et godt alternativ.
  • Kjør tusen turer! Hvis ingen av alternativene ovenfor er noe for deg, har du valget mellom å ta mer enn én tur i bilen.

Jeg har brukt alle disse tre metodene tidligere. De har alle sine fordeler og ulemper og avhenger av tilgjengelighet, tid og budsjett.

Etter flyttingen: å pakke ut

Å pakke ut og omorganisere er favorittdelen ved å flytte. Det er en så kreativ prosess. Nye rom med fortidens minner er vakre rom. Naturligvis tar det tid å organisere, men etter min mening er det virkelig trøstende fordi det innebærer å bygge et nytt fra bunnen av, uansett hvor midlertidig det måtte være.

Flyttekasser
Hjem er mennesker og minner; følelsen av å tilhøre et sted og tryggheten ved å være trygg.

Hei naboer!

Dette er en av de viktigste aspektene ved flytting. Du bør alltid vurdere dine nye naboer når du flytter. Du må vite at dere kommer overens. Når jeg flytter prøver jeg alltid å ha et smil klart og en hilsen til alle mine nye naboer. Tross alt er en god nabo en ekte skatt. Til enhver tid kan du trenge en hjelpende hånd, og omvendt! Det er en potensielt symmetrisk synergi som kan gi deg mye.

Til slutt er det å flytte et eventyr. Det er imidlertid også en utfordrende prosess, som er langt fra avslappende. Jeg har funnet ut at det har vært en ekstremt lønnsom strategi å justere forventningene mine. Det lar meg nyte flyttingen mer og reduserer stressnivået.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • García, J. A. B., & Jurado, M. J. R. (2010). Características del trastorno por acumulación.¿ Un nuevo síndrome clínico?. Psiquiatría Biológica, 17(3), 111-113.
  • Espinosa González, L. (2004). Cambios del modo y estilo de vida; su influencia en el proceso salud-enfermedad. Revista cubana de estomatología, 41(3), 0-0.

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.