3 nøkkelspørsmål for å bli bedre kjent med deg selv

Vi trenger å vite hvem vi er, hvor vi skal, og til slutt med hvem. Men det må være i denne rekkefølgen fordi, hvis det ikke er det, risikerer vi å bli forvirret og la andre bestemme veien vår.
3 nøkkelspørsmål for å bli bedre kjent med deg selv

Siste oppdatering: 05 april, 2019

Hvordan kan vi bli kjent med oss ​​selv om vi ikke engang vet hvem vi er? Kan vi vite hvor vi skal hvis vi ikke kjenner oss selv? Er det mulig å vite hvem vi vil ha på vår side hvis vi ikke vet hvor vi skal? Disse tre spørsmålene vil hjelpe deg med å bli bedre kjent med deg selv: Hvem er jeg? Hvor skal jeg gå? Hvem skal jeg gå med?

I denne artikkelen skal vi reflektere over disse spørsmålene og deres mulige svar. Disse svarene får oss til å tenke på hva vi gjør og hvordan vi skal handle fra nå av. De vil tjene som de tre kardinalpunktene i kompasset av livet vårt.

Spørsmål for å bli bedre kjent med deg selv

Hvem er jeg?

La oss begynne med denne delikate introspeksjonsøvelsen. Har du noen gang spurt deg selv om hvem du er? Har du noen gang skrevet en beskrivelse av deg selv som var så nøyaktig at hvis noen skulle lese den, ville de gjenkjenne deg umiddelbart? Det er en vanskelig oppgave, men ikke umulig. La oss begynne med å signalisere hvor viktig det er å kjenne deg selv.

Bli kjent med deg ​​selv

Å vite hvem du er, betyr å kjenne dine styrker, svakheter, hva du liker, og hva du misliker. Du kjenner deg selv om du kan koble deg til det du føler på innsiden, i dine tanker og følelser. Du kan vite hvem du er og respektere og verdsette deg selv samtidig ved å sette deg over alle andre prioriteringer.

Å kunne svare på disse spørsmålene er nøkkelen som vil hjelpe deg å bli bedre kjent med deg selv, fordi det betyr at du har viet deg tid til å reflektere over det. Du kan definere deg selv og også vite at du er mer enn det du har, mer enn de byrder du bærer, og mer enn dine følelser. Du er mer enn alle dine omgivelser: du er deg!

Hvor skal jeg gå?

Når vi vet hvem vi er, er det viktig å vite hvor vi skal. Med andre ord, hva bruker jeg alle mine ressurser på? Liker jeg alle prosjektene jeg er involvert i? Til hvilket punkt har jeg bestemt hvor jeg er? Hvilken kontroll har jeg? Vet jeg hva jeg vil? Hva er målene mine? Hvor starter stien min? Hvilken retning går jeg?

Verdien av disse spørsmålene er å vite at dine beslutninger vil ta deg på en sti hvor lidelse og desillusjon ikke vil være hovedpersonene. Det innebærer å vite den virkelige verdien av ressursene du har og sette prioriteringene dine i orden.

Med hvem?

Vet jeg virkelig hvem jeg vil være med? Kan jeg vurdere det som min egen beslutning hvem jeg tilbringer tiden min med? Stoler jeg på folk for å nå de målene jeg har satt for meg selv? Mange ganger er det våre mangler eller behov som tvinger oss til å stole på andre. Noen ganger kan disse tåkelegge dømmekraften vår.

Dette er det tredje nøkkelspørsmålet som hjelper deg med å bli kjent med deg selv. Hvis du er i stand til å vite hvem du er og hvor du skal, bør du velge noen som kan støtte deg på veien og hjelpe deg hvis det er nødvendig. På den annen side bør du holde seg borte fra de som kan være en byrde (eller i det minste ikke involvere dem i viktige prosjekter). Til slutt vil det være smart å holde seg rundt de menneskene som bryr seg om deg og kan si hva de synes uten å rosemale det.

Bli bedre kjent med deg selv

Å bli bedre kjent med deg selv

Vi trenger å vite hvem vi er, hvor vi skal, og til slutt med hvem. Men det må være i denne rekkefølgen fordi, hvis det ikke er det, risikerer vi å bli forvirret og la andre bestemme veien vår.

Når du vet hvem du er, er du klar til å ta avgjørelser og starte eller fortsette på en sti du har valgt, med oppturer og nedturer. Når du har lyktes med å se hva som er på innsiden og bli kjent med hvor du er på vei, vil du være klar til å dele hva som er innvendig og den belastningen du bærer. Dermed vil du være klar til å åpne armene dine og motta noen som har noe positivt å legge til i livet ditt. Og samtidig vil du kunne berike de rundt deg.

“Det er veien din, og din alene. Andre kan gå med deg, men ingen kan gå den for deg.”

-Buddha-


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.