Jeg nekter å være en fotnote i mitt livs bok

Jeg nekter å være en fotnote i mitt livs bok

Siste oppdatering: 21 oktober, 2017

Jeg skal være hovedpersonen i min egen historie. Jeg nekter å være en fotnote i mitt livs bok. Jeg nekter å la meg bli revet med av hva andre kan tenke eller av den enkleste veien. I stedet skal jeg kjempe for å være den jeg er og forsvare min identitet, mitt eget liv og lykke. I livets bok vil det være kapitler som vil gjøre vondt og få meg til å gråte. Men det vil også være andre som vil tegne de beste smilene i ansiktet mitt. Men alle av dem, absolutt hvert kapittel, vil bli fortalt med min egen stemme.

Det vil være folk som, med de beste hensikter, vil forsøke å styre livet mitt. Fordi de tror at de er i stand til å skrive et bedre kapittel, fordi de tror jeg vil unngå sorg på den måten. Jeg vil si noe til dem. Noen ganger må du lide for å vokse og bygge din egen historie.

Det vil være andre som vil gjøre seg direkte til hovedpersonene i min bok, min forteller, min stemme. Og ikke for mitt eget beste, men fordi de er giftige mennesker som trenger å leve ut flere historier, og skader andre i prosessen. De berøver andre fra deres tilstand som hovedperson for å gjøre seg enda viktigere.

Disse misunnelige, sladrende og skadelige menneskene kommer ikke til å oppta en eneste linje i livet mitt. Fordi selv om de streber etter å være hovedpersonene, klarer de ikke å en gang være skurker eller antagonister. Jeg nekter å gi dem noen betydning. Disse menneskene lever av verdien du gir dem. Og i mitt tilfelle har jeg bestemt at de ikke er verdt et eneste ord, en eneste dråpe blekk.

Jeg kommer til å være hovedpersonen, selv om det kan gjøre vondt, fordi de som elsker deg, godtar feilene dine og blir dine konstanter, dine spaserstokker for å hjelpe deg å stå opp. De prøver ikke å forandre deg. De aksepterer deg akkurat som du er, med fortid og alt. Fordi fortiden din er din historie, ditt liv.

De beste kapitlene i livets bok lever i godt selskap

I mitt livs bok leves de beste kapitlene alltid i godt selskap. De sprø, støyende og samtidig fornuftige følgesvennene. De som får frem smilet ditt med de villeste historiene. De som virkelig etterlater et merke, de vi kaller venner, den beste typen selskap.

Noen venner kan bli funnet på en side, noe som får deg til å smile i et tapt avsnitt. Andre ankommer og opptar et helt kapittel, etterlater et merke fra en tid du alltid vil huske. Men de viktigste, dine sanne venner, de er de som alltid vil være der, gjennom tykt og tynt. De vil følge deg gjennom hele historien din, fra det øyeblikket de ankommer.

De viktigste, de beste, de som er der og vil forbli, uansett hva som skjer. Vi burde virkelig gi dem betydning. Ikke kast bort tiden din på historier om folk som vil skade deg. I stedet bruk den på de som alltid er der når du trenger dem. De som sier mye mer med et blikk enn andre gjør med sine falske ord.

Venner

Jeg skriver den og lever den

Og som i mange av mine bøker vil det være kapitler som er understrekede og fulle av notater i margene. Det vil ha utslitte sider, fordi de har blitt lest om så mange ganger at de begynner å bety noe annet. Spesielt når du vurderer dem i selskap med de menneskene som støtter og elsker deg mest.

Også i denne boken av mitt liv vil det være linjer som er forvridd og merket av raseri og tårer som følge av noen som har skadet meg. Men på samme tid har de lært meg hvordan jeg skal leve min egen historie. Fordi vi alle møter skurker. Men de viktigste skurkene er de som lærer deg hva som virkelig har verdi. De plasserer de riktige menneskene ved din side og viser deg hvem dine virkelige venner er.

Jente holder origamifigurer i tråder

Dermed har jeg lært at jeg er hovedpersonen i mitt livs bok. Jeg skriver den og jeg lever den. Uansett hvem som kanskje liker eller misliker det. Jeg er også den som velger hvem jeg holder ved min side og hva jeg gjør i hvert avsnitt. Ganske enkelt, jeg nekter å være fotnoten i boka av mitt eget liv, fordi jeg er hovedpersonen.

Du må kjempe for hva du vil, for det som betyr noe, for ditt eget liv. Fordi det å være lykkelig har en pris, og til tider gjør det til og med vondt. Men å ikke kjempe for å ikke lide, gjør deg enda mer vondt. Veilede deg selv basert på andre som søker å bli hovedperson bare for å unngå å ta dine egne beslutninger. Prøve å tilfredsstille alle, dette gjør det slik at du ikke engang vil skrive din egen historie. I stedet vil den bli lest for deg av andre.

Og vær oppmerksom på at tidligere feil ikke har betydning. Fordi fortiden allerede er skrevet. Den har ført deg til nåtiden, med en fremtid som ennå ikke er oppfunnet. En nåtid hvor du kan lære av feilene fra tidligere kapitler. Videre kan du velge de karakterene som vil følge deg til de som ligger foran deg.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.