Jeg liker meg selv bedre nå enn for 10 år siden

Jeg liker meg selv bedre nå enn for 10 år siden

Siste oppdatering: 02 september, 2018

Jeg leste nylig en artikkel om mote, og hvordan store reklamebyråer kjører kampanjer som fremhever modne kvinner. Mens jeg leste det innså jeg at jeg også liker meg selv bedre nå enn for 10 år siden, akkurat som de kvinnene. Å se tiden passere har latt meg se skjønnhet i et nytt lys. Jeg føler meg til og med mer attraktiv nå enn jeg gjorde da jeg var i 20-årene.

Hva skjer med kvinner etter 40-årene? I følge Care Santos, forfatteren bak Deseo de Chocolate (Lysten på sjokolade), blir kvalitetene mer konsentrerte. Dette gjør dem mer intense, intelligente, fredfulle og attraktive enn de var 20 år tidligere. Ikke bare på et mentalt plan, men på det fysiske planet også.

Med tiden forstår vi bedre hvordan vi skal velge ting som er bra for kroppen vår. Vi lærer også hvordan vi skal kle oss med det beste plagget av dem alle:  selvfølelse. Vi tillater oss ikke å bekymre oss for mye for rynkene som starter å dukke opp. I stedet nyter vi alle de spektakulære kvalitetene vi har i oss selv.

“Å bli gammel er som å bestige et fjell; du blir litt andpusten, men utsikten er mye bedre!”

– Ingmar Bergman –

Moden kvinne på stranden

Modne modeller reflekterer over det å bli eldre

I disse dager har forskjellige spanske merkenavn som Desigual, Mango og Zara motemagasiner som viser modeller mellom 40 og 53 år. Dette har økt synligheten til kvinner som inntil nylig virket til å ha blitt glemt av moteindustrien og samfunnet.

I Zaras magasin Timeless forklarer modellene hva det betyr å bli eldre for dem. De diskuterer også hva de føler om å nå en alder som gjør det vanskelig for dem å være suksessfulle i moteindustrien. Det er fordi denne spesifikke sektoren mer og mer fokuserer på 20 år gamle kvinner.

Likevel, som jeg nevnte tidligere, liker jeg meg selv bedre nå enn for 10 år siden. Akkurat som de modellene. Det ville åpenbart vært flott om jeg ikke ble gammel. Men gjør du det riktig blir sinnet ditt bedre med alderen. Dermed har vi et paradoks gående. Etterhvert som vi blir eldre, øker selvfølelsen. Som Malgosia Bela, en 40 år gammel polsk skuespiller og modell gjør et poeng ut av: dette gjør det mulig for deg å like deg selv bedre etterhvert som tiden går.

Den 41 år gamle somaliske modellen Yasmin Warsame snakker også om dette fenomenet. Hun forteller om hvordan hennes fordommer omkring alder forandret seg da hun ble bedre kjent med andre kulturer. Hun beskrev det slik: “Reising, bare det å reise. Du endres, du forandrer deg. Det er derfor jeg alltid forteller alle andre: vær så snill, reis. Opplev mennesker i forskjellige miljø, i forskjellige atmosfærer og i forskjellige situasjoner”.

Disse vitnesbyrdene inspirerer oss til å reflektere over påvirkningen aldring har på damer i moteindustrien som er eldre enn gjennomsnittet.

“Det er sant at kjærlighet bevarer skjønnhet, og at ansiktene til kvinner får næring fra å bli kjærtegnet. Akkurat som bier trenger honning.”
– Anonym –

Moden kvinne smiler i sofaen

Med alderen kommer selvfølelse. Det er derfor jeg liker meg selv bedre nå.

Selvfølelsen vi får med alderen er en kvalitet som gjør at vi liker oss selv bedre. Når vi eldes, begynner vi å verdsette skjønnhet fra et annet perspektiv. Vi lærer å verdsette utseende, gester og kroppsholdninger som utstråler selvfølelse. Disse karakteristikkene skaper skjønnhet. Denne type skjønnhet har bidratt til at jeg liker meg selv bedre nå enn for 10 år siden.

Kvinner kan være attraktive i alle aldre. Nøkkelen ligger i å akseptere at du blir eldre, og riste av deg den medfødte frykten for å eldes.

Med sine går hår og rynker er modellene som deltar i disse typer kampanjer ansiktene til sosiale forandringer. De retter oppmerksomheten mot en gruppe kvinner som ikke har blitt skikkelig representert av bransjen frem til nå. Derfor er det på tide at vi alle føler oss attraktive uten å måte ty til hjelpemidler som Botox eller andre hudbehandlinger. La i stedet skjønnheten av din autentisitet og din evne til å være deg selv, skinne gjennom.

Jeg liker meg selv bedre nå enn for 10 år siden – gjør du?

“Idealene som har lyst opp min vei, og som gang på gang har gitt meg nytt mot til å møte livet med et smil, har vært Godhet, Skjønnhet og Sannhet.”

– Albert Einstein –


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.