Kjærlighet: livets magi

Kjærlighet er en ild som former intense historier. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg min.
Kjærlighet: livets magi

Siste oppdatering: 14 juni, 2023

Forelskelse tar pusten fra deg. Det er enda bedre når det er gjengjeldt, og å opprettholde et forhold over tid er magi. Sunn kjærlighet i et forhold er en uuttømmelig kilde til inspirasjon og beundring for begge partnere. Når du er i et forhold, blir huden og sinnet ditt elektrifisert og fylt med en levende energi som gir energi til hvert ord, tanke og følelse.

Ekte kjærlighet er ikke midlertidig. Det er en prosess som aldri tar slutt. Det skaper historier, minner, følelser og oppfatninger som er sammenvevd og samskapt. Disse gir opphav til en levende, magisk, vill og intim type kjærlighet.

opplyst hjerte
Jeg liker deg og jeg tror du liker meg. Så jeg tar en sjanse og forteller deg det. Det er et sjansespill vi begge vinner. Jeg elsker deg og du elsker meg. Det er ren magi.

Første kontakt

Det hele startet med en dating-app. Jeg hadde nettopp fullført en fase av livet mitt som ikke ble slik jeg hadde planlagt. Så jeg bestemte meg for å skrinlegge den og starte en ny reise, både i jobb og akademisk henseende. Men hva med personlig?

Jeg har alltid likt metaforen om trafikklyset. Når jeg følte meg komfortabel uten en partner, ville jeg si at trafikklyset mitt var rødt. Og den fargen holdt jeg på lenge. Jeg ønsket imidlertid en forandring og at lyset mitt skulle skifte til grønt.

Men dette var en feil. En stor feil. Vi kan tross alt ikke tvinge oss selv til å mentalt koble til andre og starte relasjoner. I virkeligheten mangler vi denne kapasiteten, og det er en god ting vi gjør. For hvis vi var helt på linje med alle andre, ville vi slutte å være mennesker.

Jeg valgte å bruke en dating-app. Og jeg hadde mange dater. Faktisk ble fredagene date-fredager. Jeg møtte mange mennesker gjennom appen, og noen av dem har forblitt venner. Å møte nye mennesker er flott. Det åpner nye horisonter. Og det var gjennom dating-appen jeg møtte partneren min. Men da vi først traff hverandre på nettet, ønsket han ikke engang å møtes.

«Jeg kjenner deg» inngravert på netthinnen

Da han nektet å møte meg, sa jeg til ham at jeg rett og slett ønsket å møte nye mennesker. Jeg hadde ikke nødvendigvis forventet å finne kjærligheten. Så sa han ja. Jeg følte at jeg gikk på eggeskall. Jeg måtte være så forsiktig så jeg ikke presset ham for hardt eller overveldet ham. Men jeg var veldig nysgjerrig på å finne ut mer om ham. Han virket så interessant.

Jeg møtte ham mange ganger. Vi pleide å bruke søndager på å ta noen drinker og snakke om hvordan de respektive ukene våre hadde vært. Samtidig møtte jeg også flere mennesker. Noen ble til og med mer enn venner. Men mens de kom og gikk, fortsatte han å være en konstant i livet mitt. Vi brukte stadig mer tid på å snakke på WhatsApp hver dag.

Jeg følte meg veldig komfortabel, ivaretatt og trygg på søndagsmøtene våre. Han begynte også å hinte om at han gjerne ville se meg mer. Så, en dag, inviterte han meg til å gå en morgentur med ham gjennom skogen like utenfor byen.

Men jeg taklet ikke lenger vissheten om å være vanvittig forelsket i ham uten at han visste det. Så jeg sa til ham «Jeg liker deg virkelig». Han svarte: «Jeg vet. Jeg føler det samme». Jeg ble målløs. Det var det siste svaret jeg forventet. Men det var hans umiddelbare svar. Og dette budskapet knyttet oss intimt sammen, «sinn til sinn», for å si det sånn.

Et par menn ser på solnedgangen
Det var begynnelsen på en vakker reise.

Jeg ser deg: min livspartner

Husker du den berømte setningen «Jeg ser deg» fra filmen Avatar? Den beskriver det faktum å kjenne den andre dypt, å koble seg sammen på usedvanlig vakre nivåer, overføre intime meldinger med øynene, koble sammen, vibrere unisont og flyte. Slik føler jeg meg hver gang jeg ser ham.

Nå ser jeg ham hver dag. Helt siden han ba meg ut. Ja, han spurte meg til slutt! Å se hverandre hver dag gjør at vi kan bli kjent med hverandre. Sammen har vi opplevd noen vanskelige øyeblikk, men også vakre.

Jeg elsker det når vi krøller oss sammen for å se en serie sammen eller til og med ta en lur. Men også når han forteller meg om sine drømmer eller frykt fordi det betyr at han stoler på meg. Vi skaper et liv sammen. Det er magisk.

Da jeg bestemte meg for å starte en 180º endring i livet mitt, kunne jeg ikke forestille meg at det skulle vise seg å være så magisk. Jeg er så takknemlig.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Miñarro Chakir, J. (2020). Experiencia de ligar en las redes sociales. Generación de los 90.
  • Romo Martínez, J. M. (2008). Estudiantes universitarios y sus relaciones de pareja: de sus experiencias y proyectos de vida. Revista mexicana de investigación educativa, 13(38), 801-823.

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.