Jeg vet ikke hvordan, men jeg vil komme meg gjennom dette

Jeg vet ikke hvordan, men jeg vil komme meg gjennom dette
Gema Sánchez Cuevas

Vurdert og godkjent av psykologen Gema Sánchez Cuevas.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Jeg vet ikke helt hvordan jeg kommer til å komme meg gjennom dette og ut av dette svarte hullet jeg er inne i. Av og til skygger livet for alle veikryssene og det får meg til å føle som om det er verdens ende.

Men jeg vet at denne følelsen kommer av at synet mitt er blitt skygget av alle disse negative tankene. Dypt nede, jeg vet at jeg kommer til å komme meg gjennom dette. Fordi jeg har følt slikt før og jeg har klart å overkomme det før.

Nå som jeg har litt perspektiv kan jeg se at mange ganger overreagerte jeg. De situasjonene var ikke farlig allikevel. 

Det største dramaet i øyeblikket var dramaet jeg skapte i min egen hjerne. Til tross for det, er det fortsatt mye ulik tro og mange ulike perspektiver jeg må revurdere. På en eller annen måte må jeg finne fred.

Jeg kommer til å komme meg gjennom dette så lenge jeg møter frykten min. Jeg må gi slipp på ideen om at frykt er en grunn til å gi opp. 

 Jeg vil komme meg gjennom dette: Endinger er også nye begynnelser

Vi er redde for endinger. Det er trist når vår favorittserie eller bok slutter. Når et forhold ender, er vi redde for at det vil ødelegge ideen av kjærlighet for resten av livet vårt. Vi prøver å unngå disse følelsene til enhver pris.

Men, slik oppførsel forhindrer oss i å ta avgjørelser som faktisk kan være fordelaktige for oss. For eksempel, å ende et forhold som overlever på ren nostalgi er ikke negativt. Men forholdet selv kan være skadelig.

Til tross for det tror vi det motsatte og står på våre overbevisninger. Vi føler oss beskyttet av en falsk følelse av trofasthet til den andre personen. Og hele tiden svikter vi oss selv.

En kvinne foran en måne

Av og til er det å slå opp med noen eller å etterlate noe ikke et valg vi kan ta. Av og til er det omstendighetene som tvinger oss til å ende en syklus uten muligheten til å gå baklengs. Og dette kan være vanskelig å håndtere. Vi er ikke forberedt og det er ikke helt hva vi vil.

Vi har en tendens til å sammenligne godhet med ting som er langvarige og trygge. Det motsatte er negativt. Samfunnet lærer oss dette hele livet vårt. Derfor blir vi tilknyttet til objekter, situasjoner og mennesker. Derfor er det så vanskelig for oss til å la ting gå og å ta avgjørelser som ender ting.

Jeg vil lukke døren til denne fasen og jeg vil åpne opp nye og bedre muligheter. Jeg vil prøve å se mine feil i nytt lys og lære noe positivt fra dem. 

Når livet blir tungt kan vi falle, men vi kan ikke gi opp

La oss bli kvitt troen på at enden av noe bestandig er en fiasko. Alt det etterlater oss med er frustrasjon. Vi ender opp med å føle oss bekymret og paralysert, ute av stand til å bevege oss fremover.

Det er skadelig for vår selvtillit. Vi tenker at en type svart magi eksisterer som er sterk nok til å ødelegge alt vi vil gjøre som er verdt noe.

Men hør etter: vi er mer spenstig enn vi tror. Vi glemmer av vår egenskap til å fortsette selv etter at vi havner på bunnen. Vi har alle hatt de øyeblikkene i fortiden hvor vi trodde at alt var over for oss. Men så, når vi minst forventet det, presenterte nye muligheter seg. 

Kvinne med papir rundt seg

Det er smertefullt å ende noe som gjorde oss glad og som ga oss så mange gode minner. Vi blir vant til vår komfortable rutine. Når alt er det samme hver dag føler vi oss komfortabel. Vi føler oss sikker på at alt vil bli ok.

Vi er så vant til vår komfortsone. Den er varm, rolig og vennlig. Men det er veldig enkelt å bli faststående der. Ting kan stagnere. I tillegg, uansett hvor mye vi vil føle trygghet, venter problemer og trøbbel rundt hjørnet for å teste oss.

Komfortsonen min beskytter meg fra verdenen, men ikke fra meg selv. 

Jeg har nådd det så langt. Jeg er sikker på at nå vil jeg kunne se en ubehagelig situasjon som en mulighet i stedet for en dårlig ting. Jeg vil kanskje klare å unngå noen avgjørelser, men snart vil jeg ende opp på en blindvei. Min besluttsomhet vil bli satt på prøve, men jeg vil komme meg gjennom dette.

En jente som sitter å tenker

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.