Jeg så mine indre demoner i hvitøyet

Frykten ligger og lurer på innsiden. Om du ikke tør å konfrontere den, vil den vokse seg større og sterkere.
Jeg så mine indre demoner i hvitøyet
Lorena Vara González

Skrevet og verifisert av psykologen Lorena Vara González.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Jeg så mine indre demoner i hvitøyet og oppdaget hva frykt var. Den lammende frykten som kommer fra innsiden og tar kontrollen så voldsomt at det å gispe etter luft, virker umulig. Den tilstanden som gjør at du føler at føttene dine sitter fast på bakken, og du kan ikke gå.

Husk at du er mest sårbar når du blir klar over hva du egentlig er redd for. Men innenfor dette sikkerhetsproblemet kan du også finne din styrke fordi du oppdager hva du virkelig vil ha.

Derfor så jeg mine indre demoner i hvitøyet, for å konfrontere frykten min. Målet var å stoppe dem alle, min frykt for nederlag, å være alene, for usikkerhet og avvisning, fra å lede mine skritt. I stedet var det meningen å snu dem til søyler som skulle bygge et sterkt fundament for nåtiden og fremtiden.

Jeg har aldri møtt noen som er helt sikre på alt de gjør. I stedet har jeg møtt alle slags mennesker som bare later som de er det. Jeg har alltid misunnet disse menneskene mest fordi de er de som lykkes.

Et øye

Jeg så mine indre demoner i hvitøyet og ble kjent med meg selv

Vi er vant til å flykte og late som at vi er sterke. Vi er også vant til å tenke at å kamuflere virkeligheten bak et smil eliminerer monstrene som plager oss i vårt daglige liv. Men ved å oppføre seg på denne måten, ved å forsøke å flykte fra fryktene vår i stedet for å møte dem, vil vi faktisk ende opp med å gjøre dem sterkere. Hvis vi fortsetter å gjøre dette, vil ikke frykten la deg gå videre. I mørket vokser våre demoner og styrer våre liv.

Jeg vet at jeg ikke er perfekt, og jeg kan ikke gjøre alt riktig. Men jeg prøver fortsatt å være perfekt. Kanskje jeg er den som gjør at mine demoner kommer ut ved å ikke vite forskjellen mellom å være menneskelig og være perfekt.

Da jeg så mine demoner i hvitøyet, ble jeg endelig kjent med meg selv og skjønte mine tvil. Slik oppdaget jeg at vi alle har de samme demonene. Jeg oppdaget også at frykten for usikkerhet, for ikke å ha kontroll over alt, er den største frykten av alle.

Etter det bestemte jeg meg for å slutte å mate mine usikkerheter med hvert scenario av hva som kunne gå galt eller få meg til å feile. I stedet bestemte jeg meg for å reise meg fra asken og fly, og tro at jeg var i stand til å gjøre noe godt, hyggelig og ønskelig.

En jente med en føniks

Jeg så mine indre demoner i hvitøyet og steg opp fra asken

Det var slik jeg kunne se på mine indre demoner i hvitøyet og oppstå fra asken. Fra da av var jeg den som kontrollerte alt jeg følte. Jeg aksepterte endelig at jeg ikke kunne kontrollere hva som skjedde rundt meg. Jeg lærte at livet er en rekke ukontrollerbare og uforutsigbare hendelser.

Frykt er ofte ikke noe annet enn tolkningen du gjør av det du opplever og ikke kan kontrollere. Etter å ha lært dette, vil du komme til live. Du vil begynne å leve hva livet har i vente for deg og nyte alt. Du vil gjøre dette uten å la tidligere negative erfaringer mate dine indre demoner.

Nå vet jeg at jeg ikke trenger å være perfekt og leve et eventyrliv. Jeg vet også at jeg ikke skal gi opp eller la meg bli revet med av frykt eller mangler. Til slutt lærte jeg at jeg kan være glad, selv om jeg ikke er perfekt.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.