Før jeg elsker deg, elsker jeg meg selv

Før jeg elsker deg, elsker jeg meg selv

Siste oppdatering: 25 januar, 2018

La meg fortelle deg at før jeg gir meg selv til deg, må jeg gi meg til meg selv, for å bli kjent med alle mine kriker og kroker, og gå inn i de mest stille og mørke områdene i min sjel. Jeg vil kjenne hver og en av mine hemmeligheter, vite hva som er bra for meg og hva som er dårlig, og grave dypere inn i hvorfor. Jeg er en av dem som mener at før jeg elsker deg, må man vite hvordan man sier at jeg elsker meg selv for å være rettferdig mot andre.

Jeg trenger å vite hva sårene mine er, og på et tidspunkt begynner de å blø igjen. Jeg trenger å kjenne mine styrker og vite hva som er det som definerer meg mest, hvilket fotavtrykk vil jeg etterlate, mine styrker … slik at jeg til rett tid kan gi det til deg med et smil. Jeg foretrekker først å elske meg selv, så jeg kan elske deg sunt og riktig. Og hvis du fortsatt er i tvil, ikke bekymre deg, når du er ferdig med å lese dette brevet, vil du forstå alt jeg sier.

Da jeg ikke visste hvordan jeg elsket meg selv

Jeg begynte å innse betydningen av å elske meg selv da jeg hadde glemt å gjøre det. Akkurat da jeg var på mitt verste og jeg dedikerte meg til å be om kjærlighet fra andre for å føle meg bra.

Min falske velferd var avhengig av godkjenning fra andre og deres sinnstilstand. Hvis de bestemte seg for å verdsette meg og gi meg litt smiger, trodde jeg at jeg var glad, men da de kritiserte og foraktet meg, betraktet jeg meg som en fiasko. Uten å vite det, ga jeg nøklene til mitt velvære til hvem som helst, og glemte meg selv.

Kvinne og blader

Da jeg kom endte jeg opp med å være den som andre elsket, og for meg selv var jeg en komplett fremmed. Jeg visste ikke engang hva jeg likte, hvor jeg ønsket å gå eller hva mine drømmer var fordi de fortalte meg alt. Jeg nektet meg selv muligheten til å møte meg selv, selv om sannheten er at jeg ikke engang visste at dette var mulig.

En dag eksploderte jeg, alene, men jeg gjorde det. Først visste jeg ikke hva som skjedde med meg, jeg følte bare ubehag og gråt, men med tiden skjønte jeg at det var meg selv som ba om hjelp. Derfra begynte jeg å bli klar over at jeg ikke kunne forbli en halv person på bekostning av det som andre trodde. Jeg ble lei av å være den som fikk andre til å føle seg bedre, og jeg begynte å oppdage meg selv litt etter litt. Jeg begynte å elske meg selv.

Jeg elsker meg selv som jeg er, ufullkommen men autentisk

Plutselig var jeg klar over at jeg kunne være mer selvstendig enn jeg trodde, at min mening også var gyldig og at øynene mine var vakre. Jeg elsket å innse at jeg visste hvordan man skal handle uten at andre gir meg deres godkjenning (selv om, tro meg, det kostet meg det …).

Jeg likte meg selv, jeg lurte på hvordan jeg hadde det, og hvis dagen var blitt overskyet, laget jeg selv planer for hva jeg skulle gjøre da solen kom frem. Jeg trengte ikke lenger andre til å fortelle meg hva jeg var verdt fordi jeg, på min måte, var i stand til å gjenkjenne det; hvis de ga meg kritikk, eller hvis jeg ikke visste hvordan jeg skulle gjøre noe, tvilte jeg ikke på meg selv.

Jeg lærte å elske mine mangler og prøve å forbedre dem og verdsette mine prestasjoner og ferdigheter, og dermed forlot jeg den besettende tanken på å være perfekt for å tilfredsstille alle. Nå elsker jeg mine ufullkommenheter fordi ellers ville det være som å amputere en del av meg …

Jeg vil være autentisk foran deg og ikke late som at jeg er en jeg ikke er.

Jeg elsker meg selv for å unngå at du redder meg

Du vil sikkert lure på hva å elske meg selv har å gjøre med å kunne elske deg, men du må vite dette fordi på den måten du vil forstå hvordan forholdet mitt med deg kunne ha vært hvis jeg ikke engang brydde meg en døyt om meg selv.

Hvis jeg ikke elsket meg selv, ville jeg legge vekten på skuldrene dine for å minne meg på hvem jeg er, for å stadig tilfredsstille min tvil om din kjærlighet og min mistillit. Du ville være ansvarlig for hvordan jeg føler meg eller i det minste hvordan jeg vil oppleve ting og handle tilsvarende. Du måtte redde meg hver gang mine usikkerheter dukket opp på scenen for å stille spørsmål om verdien min.

Kvinne med blomster

Det ville ikke være en sunn kjærlighet, men i stedet ville vårt forhold være et forsøk på å helbrede mine sår. Med dette sier jeg ikke at når jeg føler meg dårlig, ikke gi meg din varme eller gi meg dine armer som et tilfluktssted, men du er ikke ansvarlig for å minne meg hver dag på hvem jeg er og hvor mye jeg er verdt, slik at jeg kan føle meg bra. Dette er min oppgave.

Jeg nekter å være den som betaler for spøkelsene i fortiden min. Derfor trenger jeg tid til å elske meg selv, for å finne frykten min og mine sårbarheter, og ikke dra dem inn i vårt forhold for å skade oss. Fordi du ikke trenger å redde meg eller redde meg fra min tomhet, du er ikke min redningsmann.

Jeg elsker meg selv for å kunne gi deg mitt beste og ikke gjøre deg ansvarlig for mine problemer. Jeg elsker meg selv fordi min hensikt er å vokse sammen med deg.

Det jeg vil er å dele min vei med deg basert på tillit og forståelse for å bygge en kjærlighet fri fra behov og fortsette å vokse. Derfor elsker jeg meg selv før jeg elsker deg. Fordi jeg ikke vil gå meg vill i forholdet, men miste meg selv med deg.

Bilder gjengitt med tillatelse av Clare Elsaesser


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.