Hvis jeg ser trist ut, ikke si noe, bare elsk meg

Hvis jeg ser trist ut, ikke si noe, bare elsk meg

Siste oppdatering: 19 august, 2020

Hvis jeg ser trist ut en dag, ikke si noe, bare elsk meg. Noen ganger når jeg er knust på innsiden, trenger jeg ikke noen til å sette meg sammen igjen, jeg trenger bare at noen er sammen med meg mens jeg setter meg selv sammen igjen.

Hvis du en gang merker tristhet i blikket mitt dag etter dag, ikke skynd deg for å spørre meg hva som er galt, hvordan jeg føler meg eller hva som har fått meg til å føle det på denne måten. Vær så snill, prøv å omfavne meg med varmen av din tilstedeværelse. Still meg færre spørsmål, gi meg flere klemmer.

Fordi når jeg føler meg trist og nede, når tristheten gjør vondt og tankene mine er blokkert, er alt jeg trenger å være alene og vite at noen er med meg. Ikke be meg om ikke å være trist, å ikke gråte eller å ikke gå inn i min egen verden.

Magisk lys

Hvis du en dag ser meg gråte, minn meg på, legg hånden din på skulderen min og be meg om å snakke, selv om det bare er å snakke om tid. Fordi medvirkningen til din tilstedeværelse vil være nok for meg å til å føle meg hjemme.

Hvis du en dag føler at jeg er trist, ikke løp bort fra min tristhet. Ikke gi meg beskjeden om at jeg er uønsket, ikke få meg til å føle meg unnværlig eller ubrukelig. Fordi hvis du ikke kan tolerere mine skygger, fortjener du ikke heller å nyte lyset mitt.

Minn meg om at lidelsene som forstyrrer meg i dag, vil hjelpe meg å undersøke min indre verden, puste og ordne mine tanker.

Hvis du en dag ser meg se ut trist, og du ikke vet hva du skal gjøre, la meg forstå at jeg er viktig, men respekterer mitt behov for å vende meg innover, omfavne meg selv, for å undersøke meg selv. Ikke la meg blokkere min tristhet fordi den hjelper meg å reflektere og analysere verden min.

Kvinne av blomster

Hvis du en dag ser meg se trist ut, ikke si noe. Bare elsk meg. Hvis du finner meg i den mørke nattens ensomhet, ikke spør meg om noe, vær bare med meg. Hvis du ser på meg og jeg ikke ser på deg, ikke tenk på det, bare forstå meg. Hvis det du trenger er kjærlighet, vær ikke redd, elsk meg.

Hvis jeg en dag føler meg trist, vil jeg prøve å snakke med deg når jeg har styrken. Jeg vil forsøke å føle meg viktig, for å akseptere nyanser og verdsette vennligheten og kjærligheten som ligger i det faktum at du holdt meg når jeg trengte det.

Viktigheten av å dele denne meldingen

Denne meldingen kunne blitt skrevet av oss alle i en vanskelig tid. Det spiller ingen rolle om vi er barn eller voksne. En klem uten at vi bli stilt spørsmål hjelper oss med å normalisere våre følelser og motta meldingen de gir oss.

For at vi skal stole på oss selv, er det viktig at de rundt oss ikke dømmer eller ser ned på vår følelsesmessige tilstand, og at vår verdi ikke er bestemt på grunnlag av vår lidelse.

Det er klemmer, ord, blikk og hundrevis av gester som overfører en beskjed. Hva andres reaksjoner på vår tristhet lærer oss sosialt og følelsesmessig, når dypt inn i vårt vesen.

Hvis menneskene rundt oss reagerer med avvisning, vil vi sannsynligvis ende opp med å føle at det finnes følelser som ikke er verdige respekt. Dette resulterer ofte i en falsk identitet av å være overdrevet glad og optimistisk.

Men tristhet er også en del av oss og våre forhold, som er dypt berørt av nyansene i oss. Derfor, hvis vi noen gang ser at noen rundt oss ser triste ut, må vi ikke avvise dem. Det handler om å gjøre akkurat det vi vil at de skal gjøre for oss. Intet mer, intet mindre.

Trist kartongmann

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.