Jeg er ikke noe annet enn meg selv når jeg er alene

Jeg er ikke noe annet enn meg selv når jeg er alene

Siste oppdatering: 31 oktober, 2017

I en av hans mest berømte sonetterPara cuando me ves tengo compuesto (For når du ser meg), skrev Miguel Hernández en av sine mest berømte linjer: “Jeg er ikke noe annet enn meg selv når jeg er alene.” Et slikt enkelt, men likevel fascinerende sitat kunne ikke komme fra noe annet sinn enn det hos en forfatter som var ivrig etter å formidle den vakre, men melankolske ensomheten som beruset ham.

Enkle, men melankolske ting er i stand til å gjenopplive selv de mest sløve sjeler, de som allerede har blitt lei av alt og alle. I dette sitatet har jeg funnet en av de dypeste sannhetene jeg noensinne har lest. Jeg tror at Miguel Hernández refererte til å føle seg bedre og mer som seg selv da han var i selskap med sin elsker, og verre da han var alene.

Uansett hva han mente, er en av de største gledene for en forfatter å gi leseren friheten til å tolke teksten på den måten som de liker best. Selv om dette sitatet bare er noen ord, adresserer det et høyreist emne: Den intime, uforlignelige, ekte gleden som mange mennesker finner i ensomhet.

Jeg er alene, men jeg er ikke ensom

Folk som liker ensomhet har en tendens til å være sjenerøse med menneskene i livet deres. De vet at det å være med noen, ikke må innebære noen form for forpliktelse eller etterspørsel. De pleier å be om færre forklaringer, og de er også mer herlige når du er med dem. De ber ikke om ting de vet de ikke kan kreve, og de foreslår også at andre mennesker reflekterer på samme måte over kravene som de stiller til andre.

Det er ikke noe slikt som ensomhet som ikke er valgt; Det er bare nødvendig ensomhet når selskap ikke tillates. Det er ingenting verre enn å føle seg alene når du er omgitt av folk. Du tvinger deg til å avsløre ting om deg selv, og så er alt som er igjen en gjenværende følelse av uro og ubehag.

Blomster vokser ut av sko

Jeg har alltid foretrukket å være alene over å føle meg alene når jeg er omgitt av mennesker. De snakker, og jeg nikker, og alt er bare veldig ubehagelig. Jeg er overbevist om at vi starter hver dag med et batteri som har en begrenset belastning, og hvis vi bruker det opp på folk som ikke fortjener det, vil vi ikke kunne komme oss av gårde når vi virkelig vil eller trenger det.

Derfor sier jeg at jeg er alene på mange måter, men jeg er ikke ensom på noen måte. Jeg er omgitt av min egen tilstedeværelse og mitt eget selskap, og det føles ikke dårlig for meg.

Jeg synes at det er helt utrolig når jeg møter en person blant millioner som deler perspektivet om at kanskje ensomheten min noen ganger har forvrengt synet mitt. Jeg elsker å omgi meg selv med folk som ikke får meg til å føle meg alene, for med dem er jeg autentisk, akkompagnert, beriket.

Jeg er bare meg når jeg er alene

Noen ganger våkner jeg i et dårlig eller trist humør, akkurat som alle andre mennesker. Vi blir ofte fortalt at vi bør søke selskap før vi opplever sinne eller tristhet for oss selv. Jeg har ofte fulgt dette rådet, men det viste seg å være ganske uegnet for meg.

Jeg synes ikke at noen burde føle seg skyldige for å være alene når de er triste. Det er for mange som slipper sin tristhet ut på andre mennesker, som tenker at det er bedre å være sammen med folk og unngå skrekken av ensomhet.

Det er viktig å ikke forveksle det å nyte ensomheten fullt ut med å unngå kontakt med andre. Vi er ikke paranoide eller avvikende, vi har bare akseptert hva livet alltid har gjentatt. Vi har fått meldingen. Vi foretrekker et selskap som får oss til å føle oss enda gladere, men vi trenger ikke å være glade.

Mange anser oss for å være rare, krevende eller barnslige. Men vi fortsetter med å reagere uskyldig mot verdens motsetninger, og vi liker ikke å være den første til å gjøre alt vi tilsynelatende må gjøre i dette livet. Vi går ikke bakfra, vi går og observerer, slik at når det blir min tur, gjør jeg det bra uten å være forpliktet. Uten å måtte føle meg bundet fast eller sett på.

Jeg er ingenting annet enn meg selv når jeg er alene, fordi ingen forstår meg som jeg gjør, og ingen nyter seg selv når de er alene som jeg gjør. Og når jeg er alene, føler jeg meg ikke som den verste versjonen av meg selv, men noen ganger når jeg er alene, forstår jeg mine sorger. Når jeg i ensomheten finner meg selv med noen, tar jeg ikke ansvar for dem lenger. Det er den utsøkte gleden av å være alene og velge å være alene når jeg vil.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.