Farene ved å elske hvis du ikke elsker deg selv

Farene ved å elske hvis du ikke elsker deg selv

Siste oppdatering: 01 mars, 2018

Den fascinerende verden av kjærlighet, helse og lykke: hvilke mysterier gjemmer den? Hvilke farer er i den? En av de mest risikable tingene er å elske andre når du ikke elsker deg selv først.

Et godt forhold med fred, forståelse og selvrealisering vil være en viktig byggestein. Det er en absolutt essensiell del av våre relasjoner med andre. Ikke bare romantiske – alle sammen.

Hvis du tviler på deg selv eller har indre konflikter og projiserer dem på andre, vil du sannsynligvis ikke engang se dem. Det kan få oss til å tro at problemet er vårt vennskap eller ekteskap eller datingforhold. Når problemet virkelig ligger i forholdet vi har med oss ​​selv.

Hva kan jeg gi andre hvis jeg ikke engang vet hva jeg har? Hvordan skal jeg tillate andre å gjøre meg lykkelig hvis jeg ikke engang vet hva jeg vil? Først og fremst trenger vi et ekte, tilfredsstillende forhold med oss ​​selv. Da og bare da kan vi innlemme det i forholdet vi har med andre.

Tanken er å utvide denne positive energien i våre relasjoner med andre. Ved å sosialisere og bygge vennskap eller romantiske forhold kan vi lære mer om oss selv. Sosiale relasjoner viser deg deg selv fordi det reflekteres på den andre personen som et speil.

Hjerte i speil

Å lære å være alene: elsk deg selv

Å vite hvordan man er alene åpner døren for intimitet. Å bli kjent med oss ​​selv og hva vi liker, det vi vil ha, vår styrke og svakhet, vil gjøre oss mer autentiske.

Poenget med reisen er å lære å elske dypt og med åpne øyne. Hva er poenget med blind kjærlighet? Elsk deg selv, respekter deg selv, ta deg tid til deg selv og la deg selv føle: de er alle grunnleggende.

Hvis vi lærer å være alene, kan vi så bestemme oss for å inngå et romantisk forhold. Fordi det vil legge til noe i våre liv og hjelpe oss å vokse som mennesker. Men vi vil ikke trenge det, fordi vi allerede har kjærlighet inni oss.

Et godt skritt å ta for å lære å være alene er å skille mellom å være alene og føle seg ensom. Ensomhet har en negativ klang som det å være alene ikke har.

Å føle seg ensom betyr isolasjon, avstand fra omverdenen og ensomhet. Å være alene er derimot en beslutning. Det innebærer spennende, givende selvoppdagelse uten isolasjon eller sorg.

Kvinne elsker seg selv

Vi er komplette vesener

Jeg har det bra med meg selv og jeg velger å dele livet mitt med deg. Jeg elsker meg selv og du elsker deg selv. Det er et liv med to komplette vesener som elsker hverandre, ikke to halvdeler som trenger hverandre for å føle seg fullstendige. Å elske hverandre vil alltid være en avgjørelse, ikke noe som er gjort av desperat behov.

Det er farlig å føle det som at det er noe som mangler, og deretter prøve å finne det utenfor oss selv. Når det vi virkelig trenger er tid brukt til å lytte til oss selv. Vi må lære å elske oss selv og bli kjent med oss ​​selv om vi vil finne det som mangler.

La oss ikke falle i fellen ved å tro at problemet er eksternt. La oss se på oss selv først, finne ting ut, og se deretter utover.

Jeg vil ikke at andre skal gjøre meg hel, jeg vil at de skal akseptere meg. Akkurat som jeg må godta andre som komplette og integrerte vesener. Jeg lever en komplett historie helt på egen hånd, og jeg gjør det med det beste selskapet, meg selv.

gif av et par som klemmer og blir fylt med farge.

Andre er ikke der for å fylle ut det som mangler. De er der for å dele livet med meg. Og for å gi meg muligheten til å bli kjent med meg selv. Fordi kjærlighet og hver persons unike historie ender aldri. Vi skriver bare nye kapitler etter hvert som tiden går.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.