Det er ikke deg, det er meg …

Det er ikke deg, det er meg …

Siste oppdatering: 24 mars, 2022

Hvor mange ganger har vi følt oss tiltrukket av folk som ikke ville være riktig for oss, eller som ikke ville elske oss på den måten vi ønsket eller mente vi fortjente? Og vi har gitt alt til dem, uten å få noe tilbake.

Hvor mange ganger har vi vært i kontakt med noen, som om vi trengte en ekstern grunn som kunne motivere oss til å nyte livet? Som om å vite at noen andre eksisterte ville bekrefte vår egen eksistens.

Hvor mange ganger har vi måttet skjerme oss fra verden fordi personen vi trodde vi kjente og elsket mer enn noe annet, skuffet oss om og om igjen?

Hvor mange ganger har vi følt oss skyldige for å avslutte forholdet  fordi vi ikke visste hvordan vi skulle håndtere det, eller hvordan vi skulle være den vi var? Som om vi måtte være perfekte, eller late som om vi var det vi ikke var.

Hvor mange ganger har vi sammenlignet oss med andre mennesker som etter vårt eget ståsted overskygger våre ambisjoner? Som om vi ikke kunne følge vårt eget eksempel.

Hvor mange ganger. Hvor mange ganger har vi ikke måttet høre noen ønske at alt kunne være som det var før, etterfulgt av en dør som smeller i ansiktet vårt.

For det er ikke deg, det er meg

Selvfølgelig er det meg. Det er jeg som har lært å ikke være der hvis jeg ikke blir søkt, å ikke gi noe med mindre det vil bli mottatt, å ikke gi mer enn den andre personen viser de fortjener. Det er jeg som forstår at når ting ikke skjer, er det beste å gjøre å ikke tvinge dem, fordi de ruster, mister verdi, slutter å virke, blir stillestående for alltid.

Det er jeg som vil danse, le og leve uten betingelser, uten unnskyldninger og uten innblanding. Jeg har lært at for å tenke på deg, må jeg først vite hvem jeg er, hva jeg bryr meg om og hvor jeg vil dra.

For å kunne tilby noe, må jeg først dyrke det. Jeg må gå alene før jeg kan være godt selskap.

For til syvende og sist handler livet om å prioritere. Og vi kan ikke være avhengige av andres prioriteringer. Vi kan ikke gi andre mennesker kontroll over vår lykke, som om vi ikke kunne oppfylle kvoten selv.

Fordi du ikke ser etter noen andre for å være komplett; du er allerede hel. Du ser etter noen som går utover ditt eget ståsted. Å støtte og bli støttet. For å rydde opp i det ukjente.

Sett deg selv først

baklengs salto

Ikke søk noen andre bare for å finne det du ikke finner i deg selv. Ikke håp at noen finner deg hvis du ikke engang er i stand til å vokse. Gjør ting som oppfyller deg; forfølg drømmene dine.

Vi er lært opp til å tilfredsstille andre, å oppføre oss, å leve i henhold til idealene til majoriteten. Vi er lært opp til å finne noen eller noe som tar oss til toppen av livet.

Men de lærer oss ikke det som står med liten skrift, som er at du ikke kan være sammen med noen hvis du ikke er i stand til å være alene, hvis du ikke kan opprettholde balansen, eller hvis du ikke tåler vekten av dine egne mål.

Først bør du være deg selv, og så følger alt annet. Dette er ikke egoisme, det er koherens. Når du åpner døren til omverdenen, bør du vite å filtrere ut det som kan bidra med noe positivt for deg. Hvis du ikke vet hva du leter etter, vil du ikke verdsette det du finner.

Vi prøver ikke å være over andre; vi prøver å ha kontroll over livene våre slik at følelsesmessig turbulens ikke blokkerer oss fra våre veier.

For det er selvfølgelig ikke deg, det er meg. Det er jeg som forstår at du ikke trenger folk, du vil ha dem. At for å leve trenger jeg bare evnen til å puste.

Det er jeg som ikke vil slutte å være den jeg er så jeg kan være sammen med noen. For uten deg er jeg fortsatt meg.   Og uten deg er jeg alt.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.