Vis meg hvor vakkert livet egentlig er

Vis meg hvor vakkert livet egentlig er
Lorena Vara González

Skrevet og verifisert av psykologen Lorena Vara González.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Vis meg hvor vakkert livet egentlig er. Vis meg hva du gjemmer bak smilet ditt og det som gjør at du våkner med kraften av en orkan.

Fortell meg hva du tenker på når du stirrer ut på et sted langt borte, med det glade uttrykket i ansiktet ditt. Del med meg hvordan du elsker lukten av regn … selv om det gjør deg søkkvåt. Hvordan vått gress er din største glede.

Fortell meg om du er den som tegner regnbuen på himmelen, eller er det en tilfeldighet? Ja, regnbuen du lager når himmelen min blir grå og regndråper drypper nedover kroppen min. Når du minner meg om at vann gir oss livet i farge.

Mest av alt, vis meg at livet er vakkert.

Minn meg på hvor vakkert alt er når du dekker for øyet som bare ser negative ting. Fortell meg igjen og igjen at vi alle går gjennom stormer, men alle av dem kommer og går.

Ikke la meg drukne i mine sorger og gi opp når tristheten prøver å overbevise meg om at mitt eneste valg er å klage.

Nyt hver klem, hvert blikk, hvert kyss. Lykke er i hvert lille hjørne og vist i alle små handlinger av kjærlighet.

Lær meg hvor vakkert det er å se livet i farger

Vis meg hvordan du ignorerer mørket i verden og ser alt i farger. Fortell meg hvordan jeg kan se ting annerledes og lette min byrde.

Hjelp meg å slutte å tenke på hva som gjør vondt for meg og ødelegger meg, på ting som alltid synes å gå galt. Tingene som får meg til å tenke at livet er en absolutt fiasko. En feil som er tung å bære på ryggen og som fyller meg med fortvilelse.

Når det skjer med deg, hvordan stopper du det fra å ødelegge alt? Hvordan gjør du et svart hull til en stjerne?

Vakkert, fargerikt liv

Minn meg på hvor vakre skyene er, selv om de viker unna solen. Si ifra til meg når jeg glemmer, og jeg ikke ser de vakre tingene som er rundt meg.

Overbevis meg om at i livet er det absolutter langt utover alt vi kan tenke, forestille oss eller håpe på.

Rop på meg om nødvendig. Si det igjen og igjen at alt kan vise livets skjønnhet, fordi det alltid er i vår makt å velge hva som skjer.

Alle av oss faller og reiser oss opp igjen, men bare noen få av oss vet hvordan vi tar noe positivt fra det som fikk oss til å falle.

Se deg rundt, du er den som lager dine egne stier, du er eieren av din egen skjebne.

Lær meg å ikke gi opp, lær meg å stole på min egen verdi

Lær meg ikke å gi opp, lær meg å stole på min egen verdi. Sannheten er at jeg føler meg for liten til å møte denne verden hvor hindringene aldri slutter, og veiene går i så mange retninger, med så mange stier og ikke et eneste skilt.

Jeg er redd for å falle over et hinder som er større enn meg. Mest av alt, lær meg at jeg ikke må lære meg selv at jeg må være avhengig av noen. Fordi ingen er mer verdifull for meg enn meg selv.

Barn med ballonger, Vis meg hvor vakkert livet egentlig er

Minn meg på at vi går alene gjennom livet, selv om det er mennesker som deg som gir oss en hånd. Dette er så viktig, for å lære meg noe er ikke å binde meg fast. Å lære meg noe er ikke å gjøre meg avhengig.

I stedet er det å lære meg å vise meg veien til å være fri. Samtidig, måten å møte ting på som ikke passer inn med mitt syn på verden.

Noen ganger når du går, smiler du bare, du husker de gode tidene du brukte med noen. Det du lærte ved å gå hånd i hånd. Men du fortsetter å gå, fordi det å være alene betyr ikke at du ikke har lært av de som har gått med deg underveis.

Livet er vakkert

Livets skjønnhet, hvert hjerteslag, er å lære fra det gode til de som er rundt deg. Det er å godta de dårlige tingene som kommer, enten for å endre dem eller for å gjøre dem til en del av historien din på en måte som ikke skader deg.

Smil når du kan, hvor enn du er, uansett hva du prøver å gjøre. Og lev – lev fryktløst til du mister pusten din helt.

Lær meg at dette virkelig er livets skjønnhet.

Til slutt, minn meg på at jeg må våge å gi slipp på hånden din og sette pris på alt du har lært meg.

Signert: En student, din student, den som ser på deg med håp.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.