Fra og med idag vil jeg gi meg selv en sjanse

Det er aldri lett å velge deg selv, men det vil alltid være mer fordelaktig. Her er noen forslag.
Fra og med idag vil jeg gi meg selv en sjanse
Gema Sánchez Cuevas

Skrevet og verifisert av psykologen Gema Sánchez Cuevas.

Siste oppdatering: 15 april, 2024

Jeg er lei av å være den siste personen jeg tar vare på. Det er utmattende å være der for alle andre, men aldri for meg selv. Jeg er alltid redd for at jeg plager folk hvis jeg forteller dem noe de ikke vil høre. Men nå er det nok, jeg er ferdig med dette. Fra og med i dag skal jeg gi meg selv en sjanse. Jeg vil begynne å elske meg selv.

Jeg vil bli kvitt alle bekymringer jeg bærer på innsiden som får meg til å være en jeg ikke er. Ved å bekymre meg så mye for hva andre tenker, har jeg skjult min virkelige identitet.

Jeg vil også slutte å føle meg skyldig, og som om jeg skuffer alle. Det er på tide å legge bort denne masken som dekker min virkelige identitet. Jeg vil ikke være i skyggene lenger eller være en “ja-mann” eller “ja-kvinne”. Fra og med i dag vil jeg begynne å gi meg selv en sjanse.

“Inntil du verdsetter deg selv, vil du ikke verdsette din tid. Inntil du verdsetter din tid, vil du ikke gjøre noe med det”.

– M. Scott Peck –

Elske meg selv og sette meg selv først

Fra nå vil jeg begynne å elske meg selv. Det blir ikke lett, siden jeg pleier å kritisere og klandre meg selv for nesten alt. Men jeg vil gjøre det litt etter litt, sakte og trutt. Viktigst av alt, jeg vil gjøre det på den riktige måten.

“Du har kritisert deg selv i årevis, og det har ikke virket. Prøv å rose deg selv og se hva som skjer.”

– Louise L. Hay –

Kvinne i blomsterengen

Hver dag, i stedet for å bekymre meg for alt jeg gjorde galt, vil jeg gratulere meg selv for alt jeg gjorde riktig. Jeg snakker om å få et nytt perspektiv og se annerledes på meg selv – med stolthet for meg selv. Kanskje jeg ikke er så god til dette ennå; kanskje det vil bli veldig vanskelig. Men hvis jeg aldri begynner, hvordan vil jeg se meg selv som det verdifulle mennesket jeg er? Prioritere meg selv?

En annen ting jeg vil gjøre er å godta meg selv. Nøyaktig slik jeg er. Jeg vil gi meg selv tillatelse til å være den personen jeg er innenbords, den som, frem til nå, var redd for å gå ut og risikere avvisning. Jeg vil vise meg selv som jeg er. Og jeg vil gjøre det, ikke bare for meg selv, men for hele verden. Jeg vil være den samme personen sammen med andre som jeg er når jeg er alene.

Til slutt, det viktigste løftet jeg vil gjøre er å prioritere meg selv. Jeg spør meg selv, “hvordan går det med deg?” og hva “ønsker du virkelig?” Da bestemmer jeg meg basert på det. Ikke slik som jeg har gjort det før, bare spørre hvordan andre hadde det og hva de ønsket. Og jeg vil da handle i henhold til dette.

“Jeg har bestemt meg for å gi meg selv en sjanse, å være meg selv; fri og ekte.”

Jeg fortjener å være lykkelig, å gi meg selv en sjanse

Hvis det er noe jeg fortjener og som jeg har nektet meg selv inntil nå, så er det lykke. Det er derfor jeg skal gi meg selv en sjanse. Jeg vil være der for meg selv og se dypt inn i mine egne øyne, slik at det jeg gjør er i tråd med mine ønsker og behov. Jeg skal ikke se tilbake mer, jeg skal åpne opp, holde min egen hånd og aldri la den slippe. Jeg vil være min egen venn, min egen støtte og mitt eget vern og ly.

“Når du har fred med deg selv og elsker deg selv, er det nesten umulig å gjøre ting mot deg selv som er ødeleggende”.

– Wayne Dyer –

Jeg vil tilgi meg selv alle gangene som jeg valgte meg selv sist eller ikke i det hele tatt. Jeg vil tilgi meg selv når jeg visste hva jeg ønsket, men forrådte meg selv. Fordi hvis jeg vil være lykkelig, trenger jeg å ha fred med meg selv.

Kvinne viser hjertetegn som representasjon av å gi oss selv en sjanse

Når jeg har oppnådd fred med meg selv, når jeg føler meg autentisk og jeg vurderer meg selv nok til å vise meg selv som jeg er, vil jeg begynne å skape min lykke. Fordi hvis jeg har lært noe i livet mitt, er det at denne fantastiske følelsen ikke kommer og banker på døren min. Jeg må adoptere lykke som en holdning til livet. Så jeg vil elske og prioritere meg selv … og sette pris på de små tingene i livet som alltid har vært der, men passert ubemerket.

“Lykke er innad, ikke utad; og det er ikke avhengig av hva vi har, men hva vi er.”

– Pablo Neruda –

Akkurat som jeg vil tillate meg å være lykkelig, vil jeg også tillate meg å være trist. Jeg vil omfavne enhver følelse jeg mener vil, og som viser at jeg forstår, meg selv bedre, og andre også. Fordi hvis jeg gir meg en sjanse, gir jeg det i virkeligheten også til andre.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.