Selv med mitt knuste hjerte, vil jeg prøve å lære av dette

Selv med mitt knuste hjerte, vil jeg prøve å lære av dette
Alicia Garrido Martín

Skrevet og verifisert av psykologen Alicia Garrido Martín.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Selv med mitt knuste hjerte vil jeg finne en mening i denne erfaringen. Jeg skal fortsette å gå fremover. Jeg kommer til å ha vondt når jeg trenger det. Jeg vil gråte når kroppen min trenger å gråte. Jeg vil dele min tid med alle som kan sette pris på hvordan jeg føler meg, men ikke med noen som ikke vil lytte til meg.

Jeg vil respektere meg selv nok til å dele min smerte med folk som verdsetter meg og gjør meg godt. Jeg vil være sterk nok til å se forskjellen på dem. Fordi denne tingen jeg går gjennom er min og så personlig at jeg ikke vil gjøre den mer smertefull. Men jeg vil finne mening i denne erfaringen.

Kanskje du kjenner deg igjen i disse ordene. Kanskje du har hatt et knust hjerte som mitt knuste hjerte. Kanskje for første gang, eller bare enda en gang som du kan legge til listen. Eller kanskje knuser hjertet ditt bare med folk som har vært veldig viktige for deg. Uansett hvor du er.

Mitt knuste hjerte

Jeg vil finne ut hva som ligger bak mitt knuste hjerte for å forstå det bedre

Folk reagerer på kjærlighetens skuffelser på svært forskjellige måter. De gjør det basert på forventningene de hadde av forholdet, stedet de hadde satt den personen i sitt liv, bildet de hadde konstruert av dem sammen, og dybden av forholdet selv. Det er en million nyanser som spiller inn i smerten som dunker inne i oss.

Når vi ser mekanismene i våre relasjoner, blir synet vårt klarere. Mindre sløret. For eksempel, kanskje du er en person som umiddelbart idealiserer personen du blir kjent med. Du “fyller inn” det du ikke vet om dem og pryder dem med rekvisitter som egentlig ikke har noe med dem å gjøre.

Lukkede øyne

Mange ganger ser vi dem hvordan vi vil se dem. Og hvis vi ikke ser det første gang, vil vi se etter tegn som bekrefter at de er fantastiske og spesielle. Vi blir veldig flinke på å “sminke” dem. Vi legger til og fjerner ting som om de var leketøy.

Selvbedrag gjør det mer sannsynlig at du gjør det samme igjen

Faktisk, selv om vi kan se at virkeligheten er annerledes, vil vår avhengighet av den personen ta over forholdet vårt. Og det fører til at vi flyter bort fra hverandre. Jeg bryr meg ikke om de ikke er personen jeg forestilte meg. “Jeg kan ikke leve uten dem”. Og dette er når vår frykt for å være alene regjerer. Det vil si, helt til vi endelig er villige og i stand til å åpne øynene våre og komme oss ut av denne labyrinten.

For å gjøre dette må vi se med sannhet, ikke selvbedrag som har gjort at vi har vært samen med folk som ikke fortjente oss. Det var selvbedrag som fikk oss til å falle for den samme typen person som er feil for oss, om og om igjen. Når vi forstår hvordan vi handlet i et forhold, kan vi finne mening i denne smertefulle opplevelsen. Jeg kan forstå hvordan den første sprekken i mitt knuste hjerte dukket opp.

Å identifisere de kreftene som først slo sprekker i mitt knuste hjerte, uansett hvor smertefullt dette er, vil gi meg sjansen til å bekjempe dem, slik at de ikke ødelegger mine fremtidige forhold også.

Et par og sommerfugler

Perioden som begynner når et forhold (eller flyktig, uberørt kjærlighet) tar slutt, er veldig fruktbart land. Det er fullt av muligheter for oss å lære, uten flere bind for øynene eller illusjoner. Først da kan vi ta ansvar for våre feil og høste det vi kan lære av dem. Først da kan vi forstå hva som førte til deres katastrofale konsekvenser. Vi kan ikke bruke hele livet vårt på å skylde på den andre personen: det er lett å gjøre dette, men det er veldig uproduktivt.

Vær ærlig og utforsk ditt ansvar

Vi har alle ansvar i et forhold. Det viktigste er å ta tak i det og å vite hvordan du kommer deg ut av det når det er nødvendig. Hvis vi tramper på vår selvtillit for å få den andre personen til å passe inn i livet vårt, vil det ikke være et sunt forhold. Når vi hindrer dem fra å bli nummer én i våre liv, ser vi på et lysende rødt flagg. Vi må gjøre noe.

Så vær ærlig mot deg selv og prøv alltid å finne mening i dine smertefulle erfaringer og opplevelser. Det er en mening i mitt knuste hjerte. Se hvordan du kan forstå deg selv bedre og ikke gjenta feilene dine. Når du tar tak i det du kan lære, blir du litt klokere og litt sterkere.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.