Jeg har nesten glemt at jeg ikke elsker deg lenger

Jeg har nesten glemt at jeg ikke elsker deg lenger
Adriana Díez

Skrevet og verifisert av psykologen Adriana Díez.

Siste oppdatering: 27 desember, 2022

Det var i dag, etter vårt flyktige, høflige møte, at jeg  igjen  husket at jeg ikke elsker deg lenger. Vi har mistet alt som en gang gjorde oss spesielle. Kyssene på rødt lys, måten vi holdt hender på når vi gikk, de søte farvelklemmene

Alt som gjorde at vi drømte om å bygge en bedre verden sammen, har forsvunnet. Tingene vi trodde var våre, og designet bare for oss to. De tingene vi trodde vi kunne overvinne… Disse tingene ser ned på oss nå, og minner oss på at vi rett og slett ikke var sterke nok til å komme oss gjennom det.

Et lite øyeblikk glemte jeg nesten hva som skjedde. Men jeg innser med en gang at vi ikke lenger resulterer i en; vi resulterer bare i to. Tankene mine har fortsatt vanskelig for å tro på ideen og forsøker tappert å lysne opp dagene mine med minnene om når vi var sammen…

Selv når tankene mine prøver å lure meg, elsker jeg deg ikke lenger. Historien vår har allerede kommet til sin slutt. Jeg gikk tom for viljestyrke til å fortsette å kjempe for noe som kanskje ikke var riktig. Du kunne ikke få meg til å smile lenger. Jeg elsker deg ikke lenger fordi du ikke har lagt til noe i historien min.

Gutt går bort fra partneren sin - jeg elsker deg ikke lenger

Alt vi opplevde hadde sin tid til å skinne

Når våre øyne møtes igjen, og vi ler av en intern vits sammen… Når vårt spesielle språk uten ord fungerer igjen, og vi husker noe vi opplevde sammen. Da vil jeg kanskje glemme. Kanskje vil jeg tvile på meg selv. Men da må jeg komme tilbake til virkeligheten og akseptere at alt vi opplevde sammen allerede har hatt sin tid til å skinne.

Fortiden hadde sin sjanse, og den skrev ikke en historie. Vi var en fortelling som endte, som vi levde lidenskapelig, og uten å rasjonere kjærligheten vi følte for hverandre. Tiden ga oss ikke en pause for å se fremover og se hva som kom. Vi levde fullt ut, gjennom det gode og det dårlige. Og det er nettopp grunnen til at jeg ikke elsker deg lenger.

Vi fortsetter å støte på hverandre. Vi deler fortsatt noen øyeblikk. Men de vil ikke lenger være våre. De blir ikke lenger fylt av kjærlighet og magi. Disse øyeblikkene vil ikke være murstein i en sti vi bygger mot noe større, noe bedre.

Disse øyeblikkene vil ikke lenger være en uunnværlig del av livet mitt. I min hukommelse vil de bare rote seg bort eller bli med resten av minnene mine. Ting som ikke er verdt så mye lenger. Fordi mens jeg til tider kan glemme det, elsker jeg deg ikke lenger.

par omringet av lys holder telys

Ikke mer “Jeg elsker deg”, ikke mer kjærlighet …

Tiden til å si “Jeg elsker deg” er bak oss. Tiden til å si “Jeg elsker deg” uten å si et ord er forbi. Nå er det bare høflige kyss på kinnet og vennlige hilsninger igjen, den typen du gir selv om du ikke har noe kjærlighet i hjertet ditt.

Jeg glemte nesten at jeg ikke elsker deg lenger når vi møttes tidligere… men da du fortalte meg at du nå går gjennom livet med noen andre, skjønte jeg at disse kyssene nå tilhører noen andres lepper. Jeg glemte det nesten, men nei; Jeg elsker deg ikke lenger.

Nå vil jeg bare ønske deg lykke. I mellomtiden holder jeg de små fragmentene av deg som fremdeles tilhører meg. Det holder for meg. Selv om jeg ikke lenger er eier av “Jeg elsker deg”, glemmer jeg noen ganger at jeg ikke elsker deg lenger...


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.