Ikke fortell meg at du savner meg, fortell meg hvor og når du vil møtes

Hvis du virkelig savner meg, fortell meg hvor og når du vil møtes. Men hvis du ikke finner tid, savner du meg kanskje ikke i det hele tatt.
Ikke fortell meg at du savner meg, fortell meg hvor og når du vil møtes
Gema Sánchez Cuevas

Skrevet og verifisert av psykologen Gema Sánchez Cuevas.

Siste oppdatering: 18 desember, 2021

Det er ikke verdt å fortelle meg at du savner meg, at du vil dele tiden din med meg, og at du savner øyeblikkene vi delte fordi vi ikke har sett hverandre på så lenge. Fortell meg i stedet hvor og når du vil møtes. Ordene dine betyr ingenting hvis du ikke gir meg litt av tiden din.

Men hvis du ikke finner et øyeblikk å dele med meg, savner du meg kanskje ikke i det hele tatt. Kanskje du har bestemt deg for å fortsette med livet ditt og glemme vennskapet og kjærligheten som forente oss. Men hvis du ikke er i stand til å dedikere ett eneste øyeblikk til meg, ikke fortell meg at du savner meg fordi det ikke er sant.

“Jeg savner deg på måter som ikke engang ord kan forstå.”

– Gemma Troy –

Jeg savner deg

Du har vært en del av livet mitt lenge, og selv om du ikke lenger er ved min side, selv om forholdet vårt ikke lenger er det samme, kan jeg ikke annet enn å savne deg. Jeg husker hvordan de dagene vi delte var, dager som vi ikke vil dele igjen. Imidlertid vil det kanskje være andre dager, andre øyeblikk som vi kan skape sammen.

En trist kvinne som tenker at hvis du savner meg fortell meg når og hvor jeg skal møtes..

Jeg savner måten du så på meg på når du visste hva jeg tenkte, og når jeg var sint og du allerede visste hvorfor. Jeg savner å si god natt til deg selv når du var tusenvis av kilometer unna og det fortsatt var dagtid for deg.

Jeg vil gjerne se deg igjen, for selv om det har gått lang tid, tenker jeg fortsatt på deg. Jeg vil se inn i øynene dine igjen og vite at du alltid var der, at du har tenkt på meg, at du har vært bekymret for meg.

Lær å overvinne lengselen

Å savne noen er en menneskelig prosess som skjer i mange forskjellige typer situasjoner. For eksempel kan du savne en venn som har dratt for å bo i et annet land fordi dere nå ikke kan dele mange ting sammen. Likevel vil du være glad for at de er glade og at de fortsetter med livet sitt. Forholdet kan endre seg, men hvis dere opprettholder kontakten, vil vennskapet deres vare.

Når du opplever et kjærlighetsbrudd, er det normalt å gå fra de første følelsene av harme mot eks-partneren din til å idealisere forholdet du hadde med dem. Du må imidlertid overvinne disse nostalgiske følelsene og akseptere at de ikke lenger ønsker å være i livet ditt. Du må respektere deres avgjørelse.

“Den verste måten å savne noen på er å sitte ved siden av dem og vite at du aldri vil få dem.”

– Gabriel Garcia Marquez –

Profil av par i rosa og blått

Du savner også mennesker som har gått bort. Du kan til og med savne barndommen din eller steder du har sett én gang og aldri har sett igjen, men de forblir i minnet ditt. Det er vakre minner som du setter pris på, og disse følelsene av nostalgi fyller sinnet ditt med hyggelige minner.

Nyt nåtiden

Denne nostalgien kan imidlertid ikke alltid være en del av livet ditt, fordi du må begynne å nyte alt om her og nå. Du kan overvinne disse følelsene av lengsel ved å holde deg opptatt, nyte menneskene rundt deg som elsker deg, og tingene som gjør deg glad. Tenk på alle de gode tingene du har i livet ditt, alt du er takknemlig for, og alle de menneskene som er ved din side. De som virkelig savner deg når du ikke er i nærheten.

Hver dag, skriv ned alt godt som skjer med deg på et ark, alt som gjør deg glad. Så, når du føler deg nedstemt, les det. Ikke la tristheten overvinne deg. Kom deg ut og nyt ditt eget unike liv. Glem dem som har glemt deg, og ikke gi dem en plass i hjertet ditt som de ikke fortjener. En venn eller partner som virkelig savner deg vil komme og lete etter deg.

Fortell meg hvor og når du vil møtes

Det spiller ingen rolle om det er i morgen eller neste måned, fortell meg hvor og når du vil møtes, så kommer jeg. Hvis du ser etter meg, hvis du skriver til meg, hvis du vil vite om meg, som jeg gjør med deg, så vil jeg vite at du virkelig savner meg. Tid er uviktig, vi kan overvinne den med vår hengivenhet og kjærlighet. Fortell meg hvor og når du vil møtes. Fortell meg et sted og et tidspunkt, så kommer jeg og ser deg i øynene igjen og vet at du alltid har vært der.

“Da jeg fortalte deg at den alltid ville være der, gjorde jeg det vel vitende om at våre gode minner fortjente det.”

– Andrés Castuera-Micher –

Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.