Tomme ord – Ikke be meg gjøre noe jeg ikke kan

Ikke be meg om å roe meg ned. Ikke skyv meg inn i et hjørne. Ikke be meg om å slutte å være trist. Ikke si alle de tomme ordene.
Tomme ord – Ikke be meg gjøre noe jeg ikke kan

Siste oppdatering: 08 januar, 2020

Ikke be meg om å roe meg ned, fordi det er akkurat det jeg ikke kan gjøre. Ikke dytt meg inn i et hjørne, der jeg ikke kan se hele bildet. Ikke fortell meg at jeg må slutte å være trist, for det er veldig lite jeg liker ved denne situasjonen. Jeg kan faktisk ikke engang finne et sted der jeg kan hvile og trekke pusten. Har du tenkt at det kanskje ikke er et spørsmål om vilje? Ikke bombarder meg med tomme ord. Stol på meg når jeg sier at jeg ikke vil føle meg på denne måten.

Vær så snill å ikke straff meg for at jeg glemmer. Jeg ønsket ikke å la lyset være på eller la døren stå åpen, og jeg ønsket definitivt ikke å gi dagligvarene våre til den som vil finne dem hengende på restaurantstolen. Å skjelle meg ut vil ikke hjelpe. Jeg vet det er det første som dukker opp i hodet ditt, men det hjelper ikke i det hele tatt. Å skrike til meg gir ingen mening, deg gjør meg bare mer engstelig og usikker. Det vil ikke hjelpe meg å bli mindre distrahert, det vil bare gjøre det verre for meg når sånne ting skjer, fordi jeg vet at det gjør deg sint.

Ikke bombarder meg med tomme ord.

Det jeg fortalte deg mens jeg egentlig tenkte noe annet

Ikke påpek hva jeg forsøker å oppnå heller. Problemet mitt er ikke at jeg er på feil vei, det er bare det at jeg ikke kan finne den veien vi begge ønsker å gå.

Angst fungerer faktisk ikke på den måten. Når du ber meg om å ikke være engstelig, hjelper du meg ikke med å roe meg ned. I stedet blir alt bare verre. Angsten er sta, veldig sta, og den næres av den hjelpeløsheten du legger på meg med dine kritiske, tomme ord. Jeg beklager hvis dette er vanskelig for deg å høre. Vær så snill å ikke bli sint på meg fordi jeg velger å være ærlig.

Ikke minn meg på hva jeg sa til deg at jeg skulle gjøre. Det får meg til å føle meg enda mindre når du påpeker at jeg ikke har klart å fullføre det. Ikke be meg om å puste under vann. Jeg trenger å komme til overflaten for å finne lyset. Slå styrken din sammen med min, i stedet for å måle kreftene mine.

Vårt eget språk

Hvis du lytter til det jeg forteller deg, kan vi begynne å bruke et språk vi begge vil forstå. Vi kan bygge vårt eget Babels tårn og bygge intimitet med hverandre. Mer enn bare et tårn, det vil være en bro som vil hjelpe meg å dele omstendighetene og hindringene som virker uoverkommelige. Uoverkommelige for meg, selv om det for andre ikke er mer enn en linje på gulvet. Men ikke fortell meg det. Vær så snill, ikke vær den personen.

Ikke gi meg tomme ord. Hvis du ikke vil, hvis du ikke kan, ikke forsøk å hjelpe meg. Ikke bagatelliser problemene mine, slik at du ikke vil måtte snakke om dem mer. Hvis du har dine egne problemer, forstår jeg det. Vær så snill å ikke lat som om høflighetsvisittene dine er ekte, som de vi pleide å ha, de som startet med fortvilelse og endte med håp. De besøkene der det ikke var noe travelt i stillheten, fordi tid var den minste bekymringen vår. Hvis du er her for å liste deg rundt problemene, er det ikke noe poeng.

Ikke spør meg hvordan jeg har det i en melding, spesielt når du egentlig vet at det ikke går bra med meg. Jeg vil med glede lyve til deg, gi deg en implisitt tillatelse til å gå videre til hva enn det er du er på vei til. Lage middag, se på favorittserien din, rekke den neste avtalen din …

Jeg trenger kommunikasjon, ikke tomme ord.

Ikke si tomme ord

Hvis du ikke har noe å si, så ikke si noe. Jeg blir ikke lei av å stenge ute vinden og støy fra trafikken, blandet med lyden av barn og fugler i løpet av de korte ettermiddagene om høsten, eller de lange om våren. Når jeg sier “ikke be meg”, forsøker jeg egentlig å si at du bør dele det du vil dele, men bli her, i nåtiden.

Det vil hjelpe meg. Jeg foretrekker noen få øyeblikk med åpen kommunikasjon fremfor et dusin besøk som blir brukt på å stirre ut av vinduet. La oss i stedet gjenskape den tiden da vi la oss ute, så opp på himmelen og forestilte oss at det var et enormt blått teppe med små hull der lyset skinte gjennom. Shhh. Ikke snakk, for den gangen sa du nesten ingenting. Faktisk sa du ingenting, og ingenting skremte ingen av oss.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Figueras.A. Pequeñas grandes cosas , tus placebos personales. Plataforma Editorial


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.