Dette er mine arr, de gjorde meg sterkere: Kintsukuroi

Dette er mine arr, de gjorde meg sterkere: Kintsukuroi

Siste oppdatering: 01 mars, 2018

Kintsukuroi er en metode for å helbrede følelsesmessige sår. Det er inspirert av den gamle japanske kunsten med samme navn som brukes til å reparere keramiske gjenstander.

Nøkkelen til denne metoden av Kintsukuroi består ikke av å skjule arr, men heller dekorere dem med gull og sølv.

Men for å få arr, må sår først helbredes. Dette er noe vi ofte ikke lar skje på grunn av vår oppførsel.

Vi gir etter for ting som lindrer smerten vår først, men som i det lange løp hindrer våre sår fra helbredelse. Vi ønsker å helbrede sårene til andre for raskt, uten å la dem danne arr.

Så i dag skal vi snakke om en arrdannelsesprosess som begynner med å erkjenne lidelse …

Ikke bagatelliser min lidelse

Slutt å fortelle meg at det ikke er en stor greie. Ikke fortell meg at folk som har det verre enn jeg. Hva vet du om følelser?

Du har ingen empati, du bagatelliserer smerten min og undervurderer min verdi og modenhet. Dette er den samme modenheten som skal beskytte meg mot å falle i fellen av trøstende og selvtilfreds selvbedrag.

En kvinne med langt hår er trist.

Jeg er en modig person. Du vil ikke se meg lure meg selv. Jeg våger å se på mine sår, rense dem og helbrede dem. Jeg våger å dekorere arrene mine, siden de er et tegn på at jeg er i live.

De viser at jeg har levd livet intenst, og at jeg er villig til å møte all slags frykt for å fortsette å leve fullt ut. Jeg forsikrer deg om at jeg i det minste ikke vil gi opp den intensjonen til mørket.

Det er stolthet i arene mine. Delvis på grunn av det faktum at jeg har akseptert at tiden de har brukt på å dannes er et vindu med mulighet til å lære.

Mine barn vil ikke gjenta min smerte, mine venner vil ikke føle seg alene og dømt. De jeg elsker vil finne et eksempel å følge i meg. Et eksempel som viser at det ikke er nødvendig å frykte livet, og at du kan overvinne smerte hvis du vet hvordan.

Til tross for at vi ikke pleier å snakke om det, er smerte en del av livet. Både fysisk og følelsesmessig smerte. Vi har alle lidd, uten tvil, og hvis noen nekter dette, er det selvbedrag.

Har ikke du også lidd?

Se meg i øynene. Se på arrene mine. Jeg har blitt ødelagt av kjærlighet. Jeg har følt den samme smerten som datteren min følte. Jeg har grått over tap, forbannet denne meningsløse lidelsen mer enn en gang.

Jeg ser folk i øyet med empati og medfølelse. Fordi jeg bryr meg om hva som skjer med menneskene som er nærmest meg, som deg …

Jeg har vært i stand til å plukke opp stykkene av min ødelagte sjel. Jeg har plukket opp hver bit og holdt raseri, vrede og bitterhet unna.

Etter å ha falt helt til bunnen, plukket jeg dem opp og satte dem sammen igjen, en oppgave som har hjulpet meg med å forstå hva som skjedde og hvordan jeg oppfattet det.

Lev intenst, uten å være redd for å knuse. Men du bør ikke bekymre deg. Ditt sinn, akkurat som kroppen din, har en tilpasningsmekanisme kalt reparasjonsimpuls. Denne mekanismen tar på seg oppdraget å helbrede vår smerte og dekorere våre arr.

Når ditt verste sår er skapt av deg selv …

Jeg har analysert hva som skjedde med meg, forsøkt å kvitte meg med filtre, falske tolkninger og svik. Ikke lenger ønsket jeg å forbli forankret i smerten, og for å være fri for den måtte jeg gjenåpne såret som gjorde meg så vondt.

Jeg trodde at det allerede var rent, men jeg tok feil. Jeg måtte rense det, og da jeg gjorde det begynte jeg å forstå hva som skjedde.

Til slutt skjønte jeg at jeg var min verste kritiker, at jeg måtte forstå hva som skjedde fra et synspunkt av kjærlighet og medfølelse.

Jeg så over hva såret min betydde for meg og gjennomgikk de forhastede konklusjonene jeg tok i min sorg. Den samme sorgen som undertrykte min sjel.

Folk prøver hele tiden å overbevise oss om at vi må være lykkelige. Men ingen snakker om hvordan vi skal håndtere motgang, hvordan vi kan helbrede våre følelsesmessige sår og overvinne problemene, både store og små, i hverdagen.

Koble til din følelsesmessige styrke

Jeg innså at jeg måtte koble til min følelsesmessige styrke, at jeg måtte lære å analysere folk, ta avgjørelser og håndtere motgang. Jeg lærte å få litt avstand, tenke annerledes, og se fra et konstruktivt perspektiv.

Det var da jeg forsto at handlinger og mot er motorene til emosjonell vekst.

Da analyserte jeg min indre dialog og fikk evnen til å skille mellom ting som kan endres og de som ikke kan. Jeg aksepterte min manglende evne til å sloss mot kjemper, men forandret alt som var innen rekkevidde.

Til slutt sluttet jeg med å prøve å slå ned vegger og så i stedet etter dører. Til slutt overvant jeg frykten for havet og lærte å svømme. Jeg sluttet å forbanne elva og brukte min tid til å bygge broer.

En kvinne malt i akvarell har øynene lukket.

Jeg jobbet, trodde jeg, og jeg var modig … Jeg forsto også at frykt kunne bremse meg ned, men ikke slå meg.

På slutten av hele denne prosessen fant jeg skjønnheten som ble reflektert i mine arr. Disse følelsesmessige arrene sier mye om meg og min styrke. De forteller om min evne til å lære av lidelse og overvinne motgang.

Mine arr forteller meg at jeg er skjør og sterk samtidig. Når jeg ser på dem, ser jeg ikke smerte. I stedet ser jeg styrke og alt jeg overvant …

Når jeg ser på arrene mine, føler jeg meg sterkere, sikrere og … kanskje enda lykkeligere … Kanskje er dette hemmeligheten til lykke?

“Jeg sluttet å forbanne elva og brukte min tid til å bygge broer.”

en kvinne ser på arrene sine i et speil

Forvandle arrene til leksjoner

Jeg har bestemt meg for å dele alt jeg har lært. Du trenger ikke å brenne deg selv for å forstå at flammer kan skade deg.

Jeg normaliserte det som var normalt. Jeg hjalp andre mennesker med å ikke føle seg fremmede og alene, og i stedet akseptere at deres lidelse passer med omstendighetene de gikk gjennom på den tiden. Dette er noe reservert strengt for folk som lever og elsker intenst.

I dag viser jeg arrene uten frykt, uten skyld eller skam. Noen av de motgangene jeg opplevde, har vært produkter av rene tilfeldigheter. Andre var en annen historie.

Uten å være klar over det, har jeg til tider forårsaket min egen lidelse med de avgjørelsene jeg har tatt eller valgte å ikke ta. Med menneskene jeg ikke analyserte og forventningene jeg hadde, eller de skuffelsene jeg opplevde.

Livet, som keramisk porselen, er skjørt og vakkert samtidig. Livet kan knuse i tusen biter for oss når som helst. Men det kan også gjenoppbygges. Og hvis vi kan lære av det som skjedde, blir vi vakrere og sterkere.

Å dele det jeg har lært, mine arr, min smerte

I dag bygger jeg en ny virkelighet. En realitet der medfølelse, empati og kjærlighet har rykket opp dømming, stereotyper og løgner med roten.

Jeg er en del av denne nye virkeligheten, virkeligheten der jeg kan akseptere at jeg har lidd og at min sjel har grått. Men det var ikke en eneste av de tårene som ble grått forgjeves. Siden alle tårene mine, sammen med arrene mine, har lært meg noe jeg trengte å lære.

Takket være Kintsukuroi er jeg i dag en sterkere og tryggere person. Takket være Kintsukuroi skammer jeg meg ikke over arene mine, følsomheten min, min skjørhet og min styrke.

Noen tror at Kintsukuroi er en gammel japansk teknikk som brukes til å reparere knust keramikk, men de tar feil. Kintsukuroi er mye mer enn en enkel teknikk. Det er en kunst, kunsten å helbrede følelsesmessige sår.


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.