Et åpent brev til alle som noen gang har skadet meg

Et åpent brev til alle som noen gang har skadet meg
Raquel Aldana

Skrevet og verifisert av psykologen Raquel Aldana.

Siste oppdatering: 24 mars, 2022

Jeg skriver dette brevet til deg selv om du aldri kommer til å lese det. Du har påført meg mye smerte og har skadet meg. I naturen finnes det ikke noe som heter rettferdighet, og jeg fortsetter å lide. Men i dag innså jeg at jeg må frigjøre meg fra tyngden jeg føler og det er det jeg skal gjøre.

Jeg er mistenksom overfor harme. Den er ikke en god venn, og det er derfor jeg ikke vil ha den med meg. Harme får oss til å føle frykt, og det er nettopp det jeg trenger å bli kvitt. Det er ikke det at jeg er redd for deg, det er at jeg er redd for å gjenoppleve lidelsen min og havne i de samme feilene igjen.

Dette er grunnen til at jeg har bestemt meg for at jeg må konfrontere det, stille meg ansikt til ansikt med deg og alt du representerer, enten det er i tankene mine eller ikke, og hevde meg selv. Hvis jeg lindrer denne frykten, vil jeg kunne lindre all den andre frykten jeg har.

“Når du har motvilje mot en annen person, er du knyttet til den personen eller situasjonen med et emosjonelt bånd som er sterkere enn stål. Å tilgi er den eneste måten å bryte det båndet på og være fri.”

– Catherine Ponder –

Jeg elsket deg og stolte på deg. Jeg har egentlig aldri bedt om noe ekstraordinært, men hvis jeg hadde visst det, ville jeg ikke ha latt deg skade meg. Jeg vil aldri glemme denne smerten eller hvor mye du har lært meg. Til syvende har jeg noe å takke deg for.

Jeg har lært at du ikke kan gi noen noe de ikke vil ha. Du tillot deg selv den luksus å gjøre det veldig tydelig for meg.

Jeg har innsett at du er skadelig for meg og at du har holdt meg fra å gjøre fremskritt i lang tid.

larissa

Noen sa en gang at det motsatte av kjærlighet er ikke hat, det er likegyldighet, og å glemme er det perfekte drap. Så jeg skal ikke kaste en stein på deg; Jeg er sikker på at det bare vil legge elendighet, snarere enn lykke, til livet mitt.

Det sies at det ikke gjør vondt å blø, at det faktisk føles bra. Det samme skjer når sjelen har det vondt; på en eller annen måte er du bedøvet og uvitende om hva som forventes av deg før det er for sent.

Kanskje jeg skriver dette med tårer av blod, med ren smerte, men jeg tar kontroll fordi jeg har kommet meg hit med nok tid til å gå enda lenger og overvinne det du gjorde mot meg.

Jeg må fortelle deg at jeg skriver dette fordi bak motet mitt er det mye tristhet, ydmykelse og bedrag. Jeg føler at jeg går på toppen av en vulkan mens livet mitt henger i en tråd, så jeg må frigjøre byrden jeg bærer fra det du har produsert i meg.

Jeg trenger ikke mye for å ha det bra, men det er derfor jeg må kvitte meg med all denne smerten som er inni meg. Fra nå av vil jeg ikke nære harme, sinne eller raseri mot deg. Jeg vil ikke at hjertet mitt skal tynges av unødvendige ting. Inni hver smertefulle opplevelse er et frø av vekst og frigjøring.

Sannheten er at i dag ba jeg meg selv om å gjøre noe verdifullt, så jeg bestemte meg for å skrive dette. Dette brevet er ikke til deg, det er til meg, fordi jeg trenger å løfte vekten av deg fra skuldrene mine. Jeg stoppet opp for å tenke på hvordan jeg ikke vil ha noe negativt i livet mitt, og jeg innså at du gjorde det du gjorde, og det er slik du får meg til å føle.

skadet kvinne gråter

Jeg har lagt merke til at det å reflektere over deg er den største handlingen av egenkjærlighet jeg kan utføre. I dag kan jeg si at jeg gjør meg selv en tjeneste fordi jeg, nå mer enn noen gang, elsker meg selv og jeg vet at jeg ikke vil at kroppen min skal bli en grav for sjelen min, at jeg virkelig kan møte alt som er inni meg. Jeg trenger ikke å være redd for å leve fordi alt innebærer å lære å leve på nytt.

Bilder av Marc Little og Larissa Kulik


Denne teksten tilbys kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en profesjonell. Ved tvil, konsulter din spesialist.